Într-un sat din Vâlcea voturile se strâng în butoiul cu murături

 

În satul Râmeşti din județul Vâlcea voturile ajung în butoiul de murături. Preşedintele USR Vâlcea, Andrei Gheorghiu, a anunţat că s-a făcut sesizare la preşedinţii secţiilor de votare din localitate. Biroul Electoral Judeţean a transmis că la ei nu a ajuns nicio sesizare.

O fotografie postată pe Facebook arată urna de vot din satul vâlcean Râmeşti: este un butoi pentru murături, acoperit cu ceva care pare un ştergar tăiat pe mijloc pentru a se introduce voturile.

Scena este surprinsă la şcoala din sat, unde s-a organizat secţia de vot.

Preşedintele USR Vâlcea, Andrei Gheorghiu, a anunţat că reprezentanţii din Şuşani ai partidului au făcut sesizare la preşedinţii secţiilor de votare din localitate, potrivit Agerpres.

În secţia de votare din satul Râmeşti, cea mai mare din comuna Şuşani, cu 865 de votanţi pe listele permanente, până la ora 20:30 au votat peste 37,34% dintre alegători, adică 323 de votanți: 265 pe listele permanente și 58 pe listele suplimentare.

Primarul din Şuşani, Gheorghe Constantinescu, a confirmat că în toate cele cinci secţii de votare din localitate sunt butoaie pe post de urne de votare, însă dă asigurări că acestea sunt securizate şi nu a fost pus în pericol votul.

„Aşa le-am preluat şi nici nu m-am gândit că ar fi ceva în neregulă cu ele. Aşa au fost şi la alegerile europarlamentare. Este ruşinos că am apărut aşa în presă, cu poza aceea din secţia Râmeşti. Sunt butoaie din plastic cu capac care se înfiletează şi în care au fost făcute tăieturi în aşa fel încât să poată fi introduse buletinele de vot. La fiecare secţie este jandarm, iar la sigilarea şi desigilarea acestora asistă toţi membrii partidelor, reprezentanţi în secţiile de votare. Deci, nu se pune problema ca siguranţa votului să fie în pericol. Dar e ruşinos că am apărut aşa şi cu siguranţă la următoarele alegeri voi lua alte urne", a declarat, pentru Agerpres, primarul din Şuşani.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean, Alexandru Concioiu, a precizat că până acum la BEJ nu a ajuns nicio sesizare în acest sens.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
gaura aerisire
11 Nov 12:32
Pe butoi cu murături, acoperit cu ce pare un ştergar tăiat pe mijloc unde se introduc voturi, nu e ştergar ci pare SCUTEC.
Răspunde
0 0
Anton
10 Nov 19:27
Nu e problema cu butoiul e sigelat asa ca cu butoiul se fac toate!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?