Intelectualii evrei condamnă declaraţiile lui Laufer, făcute cu sprijinul "ucenicului lui Vadim"

 

Mai mulţi intelectuali evrei condamnă declarațiile lui Ilan Laufer, acuzându-l că face jocul unor forțe antisemite, periculoasa și iresponsabile. ”Culmea absurdului. „Ucenicul lui Vadim” Codrin Ștefănescu este preocupat de antisemitism. Este mai mult decât condamnabilă reacția lui Ilan Laufer!” a scris, pe facebook, Liviu Rotman, profesor titular la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. ”Laufer și cei ce stau în spatele lui sunt iresponsabili! Nu numai că declarațiile lui nu sunt argumentate, dar ele pot provoca o consolidare a antisemitismului. Aș zice că fostul ministru face jocul unor forțe antisemite”, a mai comentat Rotman.

Miercuri dimineaţă, profesorul a mai postat un mesaj în care se întreabă, retoric, dacă a apărut vreo reacţie a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Și profesorul Andrei Oișteanu, de la Universitatea București, a reacționat critic.

”Declarațiile lui Ilan Laufer din sediul PSD sunt revoltătoare. Folosirea politică a ecuaţiei „toți nemții (inclusiv Angela Merkel, Klaus Iohannis etc.) sunt naziști” și „toți evreii (inclusiv Ilan Laufer) sunt victime ale antisemitismului” este periculoasă și iresponsabilă.

Mai ales când vine (cum aud pe surse) din grota cu damf PRM-ist pe nume Codrin Ștefănescu. Partid populist, ultranaționalist și xenofob, PSDragnea nu are nicio jenă, nicio măsură”.

Directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“, Alexandru Florian, a declarat la Digi24 că declarația lui Ilan Laufer este emoțională, cu mult iz politic și atâta tot, iar atitudinea președintelui Klaus Iohannis în privința Holocaustului a fost recunoscută inclusiv printr-o distincție acordată de American Jewish Committee, o importantă organizație evreiască americană, potrivit G4Media.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?