Ținta criticilor în UE, Varșovia și Budapesta au un plan ambițios pentru viitorul Europei

 
Mateusz Morawiecki s-a întânit cu Viktor Orban
Mateusz Morawiecki s-a întânit cu Viktor Orban

Ungaria şi Polonia vor să aibă influenţă mai mare la nivelul Uniunii Europene, în contextul în care ambele ţări sunt criticate de Bruxelles pentru încălcarea normelor democratice, informează publicaţia EUObserver, citată de Mediafax.

Noul premier al Poloniei, Mateusz Morawiecki, s-a deplasat miercuri în Ungaria. Este prima vizită în străinătate efectuată de Mateusz Morawiecki de la instalarea în funcţie. Vizita intervine în contextul în care Comisia Europeană a lansat procedura de sancţionare a Poloniei din cauza nerespectării valorilor democratice şi normelor statului de drept.

"Vrem să avem o voce mai puternică, în contextul în care ţările noastre au o viziune despre viitorul Europei", au declarat, la Budapesta, Viktor Orban şi Mateusz Morawiecki.

Viktor Orban a semnalat deja că se opune eventualelor sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Poloniei.

Viktor Orban şi Mateusz Morawiecki au reiterat că se opun cotelor pentru distribuirea imigranţilor extracomunitari stabilite la nivelul Uniunii Europene.

"Democraţia a fost restabilită în Austria întrucât austriecii ce resping imigraţia au ales un guvern care nu vrea imigraţie. Acesta va fi cazul în toate ţările din Europa şi cred că este doar o chestiune de timp", a afirmat Viktor Orban.

Mateusz Morawiecki a apreciat că tema imigraţiei, pe care o consideră asociată suveranităţii naţionale, a devenit "mai fierbinte" în Uniunea Europeană. "Şi se pare că merge în direcţia noastră", a spus el.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?