Instanţa supremă a respins cererea de strămutare a dosarului privind Cathedral Plaza

 
Foto: rtv
Foto: rtv
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins miercuri cererea de strămutare a dosarului privind Cathedral Plaza, de pe rolul Curţii de Apel Ploieşti, formulată de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti (ARCB).
Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti (ARCB) a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, strămutarea procesului privind Cathedral Plaza, prin care se cere revizuirea deciziei dată de Curtea de Apel Ploieşti.

Avocatul Arhiepiscopiei, Mugur Popescu, a declarat pe 17 august, pentru NewsIn, că procesul nu mai poate avea loc la aceeaşi instanţă - Curtea de Apel Ploieşti - care a dat undă verde la construcţia clădirii de birouri de lânga Catedrala Sf. Iosif, deoarece "există o bănuială că această judecare nu ar putea îndeplini condiţiile necesare unui proces echitabil. Aşteptăm ca până miercuri, 19 august, să se dea şi termen pentru acest proces de strămutare".


Popescu a mai precizat că, în cazul în care strămutarea nu va fi aprobată, procesul de revizuire va începe pe 7 septembrie la Curtea de Apel Ploieşti.

"Decizia nedreaptă a Curţii de Apel din Ploieşti, care reprezintă un eşec al acestei instanţe, nu ne-a ştirbit încrederea în Justiţia din România. Cu toate acestea nu vedem posibilă o judecată imparţială şi corectă la Curtea de Apel Ploieşti, a cererii de revizuire a deciziei pronunţate de această instanţă, ce validează autorizaţia ilegală de construcţie a clădirii auto-intitulate Cathedral Plaza", a declarat Arhiepiscopul de Bucureşti, mons. Ioan Robu.

În acelaşi timp, credincioşii catolici care pichetează sediul Ministerului Culturii au anunţat că vor continua protestele, din cauza lipsei unor răspunsuri şi a indiferenţei autorităţilor faţă de petiţia înaintată guvernului pe 12 iulie şi a memoriului prezentat ministrului Culturii, Theodor Paleologu, pe 7 iulie, privind pericolul pe care îl reprezintă construcţia Cathedral Plaza pentru bucureşteni şi pentru Catedrala Sf. Iosif.

Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, protestele vor continua zilnic, între orele 10 şi 12, prin pichetarea sediului Ministerului Culturii.

Pe 25 iunie, Curtea de Apel Ploieşti a decis, printr-o sentinţă irevocabilă, continuarea lucrărilor la Cathedral Plaza, după ce, în februarie 2009, Tribunalul Dâmboviţa anulase autorizaţia de construire acordată de Primăria Sectorului 1 în februarie 2006.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?