Instanța supremă a decis: adunările publice trebuie declarate în prealabil

 

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, că adunările publice trebuie declarate în prealabil. Decizia instanței supreme este obligatorie.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfășoare în piețe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat, potrivit agenției Mediafax. Decizia e obligatorie.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, luni, recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti.


Astfel, instanța supremă a decis că există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice, atunci când acestea urmează să se desfăşoare în pieţe ori pe căile publice, respectiv drum public, parte carosabilă şi trotuar, sau în alte locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.

Decizia instanței supreme este obligatorie.

Hotărârea a fost luată după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a fost sesizată de Curtea de Apel București pe această temă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
joska
16 Oct 05:52
de ce ati impuscat pe Ceausescu daca dupa28 de ani vreti sa reinstaurati dictatura si comunismul.
Răspunde
0 0
Teo
16 Oct 01:15
Excelent! Legile trebuie respectate!
Răspunde
0 0
Dragos
15 Oct 14:49
in locul vostru,mi ar fi rusine sa dau o astfel de stire, mai bine trăiți in prostia voastra
Răspunde
0 0
Jan
15 Oct 14:22
Atunci de ce mai sint populare !!!? Si pentru ce sint platiti militienii !!!? Cei prinsi sint macar impuscati sau bagati la puscarie vreo 25-30 de ani pentru deranj ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?