Inspecţia Judiciară, decizie privind procurorul care nu a intervenit la casa lui Gheorghe Dincă

 

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, acesta fiind acuzat că nu i-a lăsat pe poliţişti să intre în locuinţa lui Gheorghe Dincă, înainte de ora 6,00 dimineaţa.

"Inspectorii de caz au reţinut că procurorul a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziţie, anterior orei 6,00. S-a constatat că urmărirea penală s-a desfăşurat fără coerenţă, informaţiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcţie. Informaţiile au fost disipate, iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenţei fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului şi găsirea minorei", se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

De asemenea, Inspecţia Judiciară îi reproşează procurorului mai multe nereguli în desfăşurarea anchetei privind dispariţia fetelor la Caracal.

"Lipsa de organizare şi de coordonare a activităţilor a generat ignorarea stării de flagranţă în care se afla prezumtivul autor al infracţiunii continue, către care se îndreptau toate indiciile obţinute în data de 25 iulie, respectiv: identificarea mărcii şi ulterior a numărului de înmatriculare a maşinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului maşinii, identitatea utilizatorului numărului de telefon, aspectele exterioare ale locuinţei numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112", mai spune IJ.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorului în cauză.

Sursa: agerpres.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Borfasharie in batustan !!!
02 Oct 11:37
DE CE DOAR ASTA E PEDEPSIT !? Dar ceilalti care habar nu au sa ancheteze un caz, care sint complet incompetenti si lasa saptamini si luni sa treaca pentru ca sa se piarda probele iar cazurile sa poata fi inchise prin lipsa de probe sau datorita ''impacarii'' dintre victima si agresor, ... !? ce facem cu ciurdele de militieni care REFUZA INTENTIONAT sa ancheteze o situatia penala imediat ce este raportata si asteapta ''plingeri'' scrise STIIND ca astfel ingreuneaza sau inchide orice incercare ulterioara de ancheta !? Ce facem cu ''legislatie'' ciumatilor care PERMITE ca infractorii sa MINTA de cite ori vor ei pe parcursul anchetei fara a avea nici o pedeapsa si facind in felul acesta imposibila orice ancheta decenta !? In TOATE STATELE CIVILIZATE politia anunta de la prima miscare - Ai dreptul sa nu spui nimic, orice declaratie VA FI FOLOSITA IMPOTRIVA TA, fara a mai cere inregistrari video, audio, si zeci de ''aduceri aminte'' !???
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?