Încă o pedeapsă suspendată de Instanţa supremă. Afaceristul Horia Simu, ELIBERAT

 
Însă o pedeapsă suspendată de Instanţa supremă. Afaceristul Horia Simu, ELIBERAT
Însă o pedeapsă suspendată de Instanţa supremă. Afaceristul Horia Simu, ELIBERAT

Instanţa supremă a decis, vineri, suspendarea executării pedepsei în cazul afaceristului Horia Simu în dosarul în care acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă şi eliberarea acestuia până la soluţionarea efectivă a contestaţiei.



Omul de afaceri Horia Simu, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă, va fi pus în libertate, după ce Completul penal 1 de 5 judecători al ICCJ a decis suspendarea executării pedepsei.

Executarea pedepsei în cazul său este suspendată până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare depuse de Simu, termenul find stabilit în 21 ianuarie 2019.


În septembrie 2015, fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată pentru luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită, pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acuzat de dare de mită.

Alina Bica a fost achitată în acest dosar, iar Şerban Pop a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă.



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?