Inovaţie de domeniul SF: „arbori” care încarcă gratuit dispozitivele mobile au împânzit un oraş

 
Inovaţie de domeniul SF: „arbori” care încarcă gratuit dispozitivele mobile, au împânzit un oraş 
Inovaţie de domeniul SF: „arbori” care încarcă gratuit dispozitivele mobile, au împânzit un oraş 

Începând din această vară, locuitorii Clujului și turiștii au la dispoziție un mobilier stradal aparte.Cu un design special, noii „arbori” captează energia solară și o transformă în energie electrică, permițând astfel încărcarea gratuită a dispozitivelor mobile.

Pe lângă componenta funcțională, aceștia servesc ca mobilier urban oricui e interesat să se oprească să citească o carte, să savureze o cafea sau pur și simplu să se odihnească pe bancă în timp ce își încarcă telefonul mobil sau tableta.

Stațiile sunt amplasate în trei zone din municipiu: platoul Sălii Polivalente, Parcul Central „Simion Bărnuțiu” și Bulevardul Eroilor. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca asigură acces wireless gratuit la internet în aceste zone.

Noile stații urbane de încărcare sunt oferite de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu UNTOLD și ENGIE, fiind realizate de către Triptic Studio.

Sub denumirea „The UNTOLD Energy Blooms by Engie”, noul mobilier stradal permite încărcarea simultană a șase dispozitive mobile și totodată, reprezintă o modalitate de a promova energia solară, respectiv modul în care energiile regenerabile pot avea un rol important în activitățile noastre cotidiene.

Inițiativa se încadrează în viziunea Primăriei Cluj-Napoca legată de creșterea calității spațiului urban și utilizarea tehnologiei pentru îmbunătățirea vieții de zi cu zi a locuitorilor orașului.

 

Realitateadecluj.net

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?