Inițiativa ,,Fără penali în funcții publice'', o nucă prea tare pentru CCR

 
CCR
CCR

Curtea Constituţională  amânat pentru 9 aprilie discuția privind iniţiativa legislativă depusă de USR pentru revizuirea Legii fundamentale, prin care se doreşte ca persoanele condamnate definitiv să nu mai ocupe funcţii publice, transmite Agerpres.

 


Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Pe 12 februarie, Uniunea Salvaţi România anunţa că semnăturile iniţiativei civice „Fără penali în funcţii publice” au ajuns la CCR, după peste 100 de zile de întârziere.

USR susţinea că, „la comanda politică a lui Liviu Dragnea”, angajaţii Secretariatului General au trecut în nota informativă care urma să fie trimisă Curţii Constituţionale un număr de 591.097 de semnături, deşi Uniunea a depus în Parlament 931.249 de semnături, dintre care 825.624 validate de primării.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Punct si de la Capat !
26 Mar 14:04
De acord cu USR daca se extinde la toate structurile statului si se adauga pe linga eliminarea penalilor si a incompetentilor si a slugilor angajate pe pile, iar orice structura si functie de stat sa aiba organigrama, indatori si obligatii clare !!! Tara e sufocata de analfabeti si incompetenti care isi apara salariile cu disperare fara sa ii intereseze ca isi taie singuri craca de sub picioare si distrug tara ...
Răspunde
0 0
Razvan
26 Mar 11:58
O alta aberatie marca USR PNL!
Modificarea Constitutiei facuta pe blat prin aceasta initiativa. Dar ce facem cu Johannis care ar trebui sa fie si el inclus in aceasta lege daca nu ar beneficia de imunitatea functiei actuale si complicitatea celor de la Sibiu?
Răspunde
0 0
vlad
26 Mar 11:09
nu cred ca exista om normal la mansarda sa nu fie de acord cu acest principiu, dar sunt curios cum va suna intrebarea astfel incat sa nu para ridicola sau stupida avand in vedere ca instantele chiar si in Ro interzic dreptul de a fi ales in functii publice si nu numai, condamnatilor penal la fel ca in toata lumea. Demersul asta nu am mai auzit sa fi fost facut undeva cel putin eu, din cauza asta ma gandesc ca nu se urmareste decat un experiment pur politic. Om trai si om vedea. Pe de alta parte privind magistratii aici putem sta de vorba la infinit, se poate intampla orice, nimeni nu pateste nimic, nu exista cai de atac decat la dare si luare de mita si foloase necuvenite doar daca l-a prins in flagrant, dar cum si pe Oprescu l-au prins cu plicul in haina....omul e bine merci la el acasa... Lipsa legilor naste monstri.
Răspunde
0 0
Ce usoar se cucereste puterea cu justiția de la noi,gata de sacrificiu pe altarul corupției.
26 Mar 10:35
De acord cu propunerea USR,dar cu condi'ia ca sa se introduc[ in constituție prevederea ca un judecator pierde dreptul a mai fi judecător,jurisconsult,notar si avocat,daca a savârsit o infracțiune sau 3 abteri disciplnare.Să se introduca juratii,ân cauzele penale 12 ,in civile 5 si dreptul persoanei achitate de a cere direct desă[gubiri.Nu poți opri de a fi ales un demnitar condamnat de un judector nedrept sau influentat politic!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?