Inițiativă legislativă în SUA cu impact pentru România. 11 state sunt vizate

 

Doi congressmani americani vor să implementeze un proiect geostrategic prin care 11 state est-europene să scape de dependența energetică față de Rusia. România este vizată de acest proiect, care prevede, printre altele, și asigurarea unei finanțări de un miliard de dolari pentru aceste gazoducte și interconectori.

Doi congressmani vor ca America să aloce un miliard de dolari pentru proiectele energetice din 11 state est-europene care micșorează dependența de Rusia, scrie G4media.ro

Congressmenii americani Adam Kinzinger (Partidul Republican) și Bill Keating (Partidul Democrat) au inițiat un proiect legislativ prin care guvernul SUA ar avea instrumentele prin care să sprijine proiectele energetice din 11 state central și est-europene (printre care și România) cu potențial de diversificare a accesului la energie. Proiectul are ca scop scăderea dependenței de gazele naturale din Rusia, folosite de Kremlin în scop politic, după cum arată Adam Kinzinger într-o declarație de presă.

Proiectul legislativ prevede și asigurarea unei finanțări de un miliard de dolari pentru aceste gazoducte și interconectori.

Inițiativa legislativă listează tipurile de proiecte ce ar putea fi sprijinite de Departamentul de Stat al SUA și alte instituții guvernamentale și arată tipurile de sprijin: pe de o parte politic și diplomatic, pe de altă parte financiar – atât în fazele inițiale, cât și spre finalizarea proiectelor.

Proiectul detaliază modul în care guvernul SUA poate prioritiza susținerea față de acest tip de proiecte și arată că administrația americană trebuie să colaboreze cu Comisia Europeană.

Alți doi congressmeni au semnat proiectul legislativ, potrivit unui comunicat (Brian Fitzpatrick și Vicente Gonzalez).

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Si de unde luăm gaze,ca rachete avem de unde ?
17 Mar 06:06
Si de unde să luăm gazele ,yankey dv ,ca dl Orlanda zice cu ordonata aia că, stapânii dolarului nu sunt si stăpânii gazelor de la noi,trebuie să vândă o cotă care l-a deranjat si pe dl presedine al Senatului,sensibil la criticile compradorilor
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?