Îngrijorător? Mișcarea militară făcută de Rusia la granița sa de vest

 

De la începutul anului, unitățile Districtului militar Vest ”și-au sporit substanțial” capacitățile de luptă. Declarația îi aparține comandantului districtului, generalul-colonel Andrei Kartapolov.

Din ianuarie, districtul militar Vest a primit peste 1.000 de unităţi de tehnică militară, a indicat generalul rus, adăugând că modernizarea capacităţilor de la frontiera vestică a Rusiei va continua şi în anul viitor, scrie Agerpres.

De asemenea, potrivit lui, s-au făcut eforturi ample pentru îmbunătăţirea infrastructurii.


În luna octombrie, ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat că până la sfârşitul anului unităţile Districtului militar Vest vor primi peste 1.800 de unităţi de tehnică militară noi şi modernizate.

Într-o recentă întâlnire cu şefii armatei, preşedintele Vladimir Putin menţionase că ponderea armelor şi echipamentelor moderne în unităţile militare a ajuns la aproape 60%. În prezent, guvernul de la Moscova examinează noul program de stat pentru înzestrarea armatei până în 2027 pentru a-l transmite preşedinţiei spre aprobare până la 15 decembrie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?