Infrastructura României, o eternă prioritate pentru fiecare Guvern

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Infrastructura României este o eternă prioritate pentru fiecare Guvern. Ca să ajungă la putere, politicienii promit autostrăzi, poduri, tot ce trebuie pentru o ţară civilizată. Văzute de sus însă, drumurile arată că România a rămas codaşă în Europa la infrastructură, ba mai mult ocupă ultimul loc în Europa la numărul de kilometri de autostradă.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri a cerut 4 miliarde de lei pentru următorul an. Aceşti bani ar trebui să meargă pe continuarea lucrărilor la autostrăzi, întreţinerea şi reparaţia drumurilor.

La împărţirea bugetului, guvernanţii şi-au dat seama că nu dispun de atâţia bani, ca atare infrastructura rutieră ar putea primi mai puţin de jumătate din sumă. Doar la Autostrada Soarelui, pentru construirea tronsonului Cernavodă-Constanţa, este nevoie de 50 de milioane de euro.

Autostrada Soarelui va lega Capitala de cel mai mare port din ţară. De asemenea, aceasta va face parte din Coridorul IV Paneuropean şi va fi o poartă spre Europa prin Vama Nădlac.

În 2009 mai avem nevoie de 100 de milioane de euro pentru continuarea Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, 245 de milioane de euro pentru lucrările la Autostrada Transilvaniei şi 800 de milioane de euro pentru întreţinerea drumurilor naţionale.

Deşi până acum, peste 350 de milioane de euro s-au vărsat doar în Autostrada Soarelui, asfaltul prezintă deja deteriorări.

În 2009, autostrada trebuie întreţinută cu alte 50 de milioane de euro. Iar la aceste cheltuieli trebuie adăugate şi alte probleme. Cu toate că Autostrada Soarelui are deja 151 de kilometri, pe aceasta nu găseşti nicio benzinărie. Conform unei licitaţii încheiate anul trecut, pe Autostrada Soarelui ar trebui să se construiască zece benzinării de către trei mari companii. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?