Industria muzicală a avut un an greu în 2008

 
Foto: hit.ro
Foto: hit.ro
Industria muzicală a avut un an dificil în 2008, dezvoltarea tehnicilor de descărcare legală de pe internet nereuşind să compenseze scăderea vânzărilor de CD-uri, potrivit agenţiei Nielsen.
În SUA, vânzările totale de albume pe format Compact Disc, pe internet şi pe vinil au înregistrat o scădere de 14%, ajungând la 428 de milioane de unităţi, faţă de 500 de milioane în 2007.

Potrivit Nielsen, vânzarea albumelor digitale a crescut cu 32%, până la 65,8 milioane de unităţi, în timp ce vânzarea de CD-uri a scăzut cu aproape 20%, la 360 de milioane de unităţi. De asemenea, pentru prima dată, numărul de melodii descărcate de pe magazinul online iTunes de la Apple şi Amazon a depăşit un miliard de unităţi, înregistrând o creştere de 27%.


Vânzările de CD-uri reprezintă mai mult de 80% din cifra de afaceri a industriei, iar atitudinea mai distantă a consumatorilor faţă de acest format reprezintă o provocare pentru producători, care trebuie să lupte împotriva pirateriei şi să găsească o modalitate de a monitoriza descărcările melodiilor de pe internet.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?