"Indiferent ce-ar fi, nu se face pușcărie". Stenograme bombă dintr-un dosar DNA

 

Dovada că PSD a făcut legi cu dedicație pentru infractori apare într-o serie de stenograme dintr-un dosar DNA. Inculpații se liniștesc unii pe alții în timp ce fac ilegalități: "Dragnea dă legea"."Indiferent ce-ar fi, nu se face nicio pușcărie". O spune într-o interceptare ambientală unul dintre inculpații din dosarul "Fraudelor de la CNAS". Dosar în care procurorii DNA au trimis în judecată nu mai puțin de 90 de inculpaţi.

Motivul: "Dragnea dă legea cu PSD-u' să cada grupul infractional pentru ca aia de la Casa de Asigurari erau ai lui...". Concret, inculpații din dosar mizau pe faptul că PSD va schimba Codul Penal, ceea ce s-a și întâmplat, transmite Realitatea TV.

Pe 25 aprilie 2018, unul dintre martorii din dosarul „Fraudelor de la CNAS", asistent medical la un azil de bătrani, a fost contactat de administratorul azilului Iuliana Gheorghe, care a venit însoțit de un alt martor din dosar Elena-Raluca Gheorghe.

- „PSD redefinește grupul infracțional! S-a băgat în Parlament acu' 2 zile și eu sunt cu ochii pe el să văd dacă... PSD redefinește grupul infracțional organizat. În proiectul de modificare a codurilor, trebuie să nu fie ocazional și pentru o comitere imediată. [...] Ce înseamna asta? Ocazional? Deci... Ralu! O dată nu se pune!", îi spunea Iuliana Gheorghe celei care o însoțea.

Convorbirea este una dintre probele din mega-dosarul care a ajuns pe masa magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, în care sunt inculpate nu mai puțin de 90 de persoane, între care și fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate Marian Burcea.

- "Și grupul... de ce a dat PSD-ul legea asta? Pentru că președintele Casei de Asigurări, ăla mare, Burcea, l-a băgat la grup infracțional tot din luna noiembrie și a zis că pentru toți cei din luna noiembrie care sunt bagați la grup infracțional... se modifica Codul", a completat administratoarea azilului de bătrâni.

Câteva zile mai târziu, pe 3 mai 2018, cele două s-au întâlnit din nou și s-au sfătuit să nu dea declarații de recunoastere, deoarece procesul nu va avea consecințe.

- „Nu se-ntamplă nimic acum. Deci uite, a intrat și... în Parlament s-a aprobat deja: indiferent ce-ar fi, nu se face nicio pușcărie. Deci trebuie să stai fără griji, că nu se face. Nici libera practică, nici... E acuma focul ăsta un pic, dar în final, la sfârșit, se rezolvă. Trecem prin asta, dar nu se va întampla nimic."

Știind că nu au voie să se întânească, pentru a nu se influența reciproc, cele două au hotărât să mintă în fața instanței.

- „Spui că n-am vorbit, nu ne-am întâlnit, indiferent cine te-ntreabă, nici moartă n-am vorbit! Că îți schimbă încadrarea! Sau pe mine... mă trezesc dracu' că cine știe ce mai facem. NU! N-am vorbit de nicio culoare."

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?