India lansează primul tren solar din lume. Invenția va reduce drastic consumul de combustibil fosil

Căile Ferate din India au lansat vineri primul său tren DEMU (Diesel Electric Multiple Unit) cu o putere de 1600 CP. Inaugurarea a ajut loc la gara Safdarjung, de unde și-a pornit itinerariul. Trenul va parcurge o distanță între New Delhi și Farukh Nagar și reprezintă o investiție curajoasă pentru giuvernul indian, informează publicația The Indian Express.Trenul are șase vagoane și deține 16 panouri solare montate pe fiecare dintre ele. Panourile solare vor alimenta toate aparatele electrice din interior.

Căile Ferate Indiene speră să reducă anual emisiile de dioxid de carbon de 239 de tone, economisind aproximativ 90.800 de litri de motorină.

Căile Ferate din India au întreprins deja măsuri pentru instalarea panourilor solare pe acoperișurile gărilor și la trecerile de nivel în întreaga țară.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?