INCREDIBIL Sute de localităţi din România nu au acces la internet de mare viteză

Aproape 700 de sate şi oraşe cu populaţie sub 20.000 de locuitori din cele peste 1.000 analizate nu erau acoperite de reţele de comunicaţii electronice în bandă largă, care asigură viteze de download de 30 Mbps, la data de 31 ianuarie 2017, potrivit unui comunicat transmis marţi de ANCOM."Dintre cele 1.148 de localităţi, la data de 31 ianuarie 2017, nu erau încă acoperite de reţele de comunicaţii electronice în bandă largă de mare viteză la puncte fixe un număr de 684, care au în total 222.004 locuitori.În urma consultării, a rezultat că în ultimii doi ani, dintre aceste 1.148 de localităţi, un număr de 300, care au în total 183.536 de locuitori, au intrat în aria de acoperire a reţelelor de comunicaţii de bandă largă de mare viteză. În plus, în alte 149 de localităţi, care au în total 47.644 de locuitori, operatorii şi-au manifestat intenţia ca în următorii trei ani să instaleze pentru prima dată o reţea de comunicaţii electronice în bandă largă de mare viteză la puncte fixe”, se arată într-un comunicat ANCOM.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a identificat opt tipuri de localităţi în funcţie de patru parametri: existenţa în localitate a cel puţin unei reţele de acces în bandă largă de mare viteză la puncte fixe, existenţa a cel puţin unei reţele de distribuţie în bandă largă de mare viteză la puncte fixe, furnizarea în localitate cel puţin a serviciilor de bază de acces la internet la puncte fixe (cu viteza de transfer a datelor - download - de minim 144 Kbps) şi acoperirea localităţii cu reţele mobile 3G+(HSPA)/LTE/LTE Advanced.

Astfel, în 68 de localităţi, care au în total 7.382 de locuitori, niciun parametru dintre cei indicaţi nu a fost îndeplinit.

În alte 90 de localităţi, care au în total 33.400 de locuitori, se furnizează doar servicii de bază de acces la internet la puncte fixe, restul parametrilor nefiind îndepliniţi.

De asemenea, mai există alte 202 localităţi, care au în total 21.588 de locuitori, acoperite doar de reţele mobile 3G+(HSPA)/LTE/LTE Advanced, fără a beneficia de reţele de comunicaţii electronice în bandă largă de mare viteză la puncte fixe.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?