INCIDENT la schimbul de Gardă, la Alba Iulia. INCENDIU de la pulberea salvelor de tun

 
INCIDENT la schimbul de Gardă, la Alba Iulia. INCENDIU de la pulberea salvelor de tun / Foto: jurnalul.ro
INCIDENT la schimbul de Gardă, la Alba Iulia. INCENDIU de la pulberea salvelor de tun / Foto: jurnalul.ro

Pulberea salvelor de tun trase, vineri, la finalul ceremonialului schimbului de Gardă, la Alba Iulia, a ajuns pe vegetaţia de pe zidurile Cetăţii Alba Carolina, care a luat foc. La eveniment a asistat şi Nunţiul Apostolic al Vaticanului în România, Excelenţa Sa Miguel Maury Buendia.Ceremonialul militar al schimbului de Gardă, unul dintre simbolurile Cetăţii Alba Carolina, s-a încheiat, vineri, cu un incident.

La scurt timp după ce au fost trase cele trei salve de tun, în aer s-a simţit un fum înecăcios, iar spectatorii şi-au îndreptat privirile spre locul în care a ajuns pulberea.

Pulberea salvelor de tun a ajuns pe vegetaţia de pe latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina, care a luat foc. Pompierii şi localnicii au intervenit pentru stingerea ei cu mai multe extinctoare, relatează MEDIAFAX.

Ceremonialul schimbului de Gardă se desfăşoară, la Alba Iulia, aproape în fiecare zi, iar o dată pe săptămână se trag şi salve de tun, de regulă, lângă Obeliscul lui Horea Cloşca şi Crişan, deoarece zona respectivă este considerată mai sigură, fiind ferită de vegetaţie şi public. De această dată, salvele de tun au fost trase de pe esplanada Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia.

Evenimentul a avut loc în deschiderea zilelor oraşului Alba Iulia, denumite de câţiva ani ”Alba Fest”. 

 


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?