Închisoarea care arată ca o tabără de vară: Nu are garduri, iar deținuții pot umbla liberi

 

Închisoarea Bostoy seamănă cu o tabără de vară, deţinuţii pot umbla liberi pe insula de 2,5 km pătraţi, printre casele viu colorate.

Printre facilităţile la care au acces deţinuţii se numără pescuitul, sporturile în aer liber, terenurile de tenis şi sauna. Aceştia mănâncă preparate realizate de un bucătar profesionist şi au locuri de muncă normale. Deţinuţii au acces la toate aceste facilităţi în ciuda faptului că majoritatea au fost închişi pentru viol sau crimă, scrie Descoperă.

Lipsa gardului de protecţie nu a produs evadări atât din cauza zonei izolate în care se află însula, dar şi din cauza faptului că orice evadat care este capturat va fi mutat într-o închisoare normală.

Deşi pare nedrept să oferi unor criminali asemenea privilegii, oficialităţile închisorii menţionează că metoda are un mare succes. În Europa, 70% din deţinuţi comit alte crime după ce sunt eliberaţi. În cazul închisorii Bostoy procentul scade la 16%.  În Norvegia, rata încălcării unei legi după eliberare este de 20%. Toate datorită sistemului neobişnuit de detenţie, condamnările fiind de scurtă durată, închisorile sunt mici şi deţinuţii sunt mereu conectaţi cu organizaţiile de ajutor social care îi ajută să evite şocul social şi financiar după ce vor fi eliberaţi.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?