Începe înscrierea copiilor de 5-6 ani în clasa pregătitoare. Ce trebuie să ştie părinţii

 

Luni începe înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2019-2020. De azi, părinții pot începe completarea cererii de înscriere fie online, fie sub formă fizică, la școala unde doresc să-şi înscrie copiii.

Părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali pot completa înscrierea online (formularul este disponibil AICI) sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului.

Validarea cererii-tip este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ în care se dorește înscrierea, în prezența părintelui și a unui membru al comisiei (cel puțin), zilnic, între orele 8-18, de luni până vineri.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se face sub coordonarea Centrelor Judeţene de Resurse şi Asistenţă Educaţională, în perioada 26 februarie - 20 martie.

Inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ au misiunea de a asigura permanent, corect şi cât mai rapid, informarea şi consilierea părinţilor în chestiuni de aplicare a metodologiei de înscriere.

Alte informații utile, grupate într-o secțiune ce sintetizează metodologia și calendarul de înscriere, sunt publicate AICI.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?