Încep lucrările la Podul Grant din Capitală. Se închide breteaua care urcă din Calea Griviţei

 
Podul Grant
Podul Grant

Primăria Capitalei anunţă că începe lucrările la Podul Grant. De luni, 8 aprilie, va fi închisă Breteaua F - care urcă din Calea Griviței (spre Gara de Nord) pe Podul Grant

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București, începe lucrările de reabilitare și consolidare a Podului Grant, după mai bine de 12 ani de la ultimele reparații. Pasajul supratraversează liniile de cale ferată și face legătura între Bd. Ion Mihalache și Calea Giulești.   

Începând de luni, 08.04.2019, ora 11.00 se închide circulația pe breteaua F de urcare/coborâre dinspre Calea Griviței / spre Gara de Nord a Podului Grant (aferentă sensului de circulație Turda – Crângași). Circulația pe breteaua de acces va fi întreruptă până la finalizarea lucrărilor. Traficul pe Podul Grant nu va fi afectat.

Rute alternative:

- pentru urcarea pe pod pentru direcția Crângași se vor utiliza bretelele adiacente rampei Turda;

- pentru coborârea de pe Podul Grant pe Calea Griviței se vor utiliza pentru întoarcere bretelele aferente Căii Giulești.

Pe breteaua închisă, Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București va executa lucrări de frezare a sistemului rutier existent, de așternere a hidroizolației și înlocuire a elementelor de siguranță rutiera existente (parapeți metalici). Totodată, va fi realizată așternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor, iar ulterior vor fi realizate marcajele definitive.

Lucrări similare vor fi realizate, în lunile următoare, și la celelalte bretele ale pasajului (eventualele restricții de circulație vor fi anunțate). Alte lucrări vor fi realizate, ulterior, la pasajul denivelat superior: lucrări de infrastructură, la structură de rezistență și la suprastructură (montarea parapetului pietonal și  a celui de protecție). Totodată, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai și pentru asigurarea siguranței circulației (semnalizarea rutieră provizorie și semnalizarea rutieră definitivă).

Lucrările la pasaj și indicatorii tehnico-economici au fost aprobați anul trecut, în luna septembrie pentru a se asigura circulația în condiţii de siguranţă pe acest pasaj și au la bază o expertiză tehnică din care au rezultat o serie de neconformităţi, starea tehnică a pasajului fiind încadrată ca "nesatisfăcătoare".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
serban
05 Apr 22:30
Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București nu are statut juridic. Cum poate sa lucreze o companie care nu exista.
Răspunde
0 0
Bogdan
05 Apr 18:06
Ma bucur ca il reabiliteaza primaria ... Pod ce nu a mia fost reabilitat de 12 ani... dar cele de 50+ ani, precum pasajul de la Grivita, adica podul Constanta .. pe cand ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?