Incendiu violent de la Satu Mare, nestins de 48 de ore.Mai mulți experți din Canada, la fața locului

Incendiul izbucnit la sonda de gaz de la Moftinu Mare, judeţul Satu Mare, rămâne nestins după aproape 48 de ore, până când societatea deţinătoare a sondei va asigura toate măsurile de securitate pentru pompieri şi populaţie. O şedinţă de lucru cu specialişti din Canada are loc marţi seara.Purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare, Adriana Pop, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că incendiul de la sonda din Moftinu Mare ar putea fi stins de pompieri, însă dacă nu se iau toate măsurile necesare există pericol de explozie după lichidarea lui.

”Incendiul ar putea fi stins, dar nu se ştie exact reacţia de după, pericolul. Experţii pentru asta sunt aşteptaţi, deoarece ei trebuie să asigure măsurile acestea de securitate, post-stingere a incendiului şi împreună cu factorii de decizie de la IGSU să se ia decizii. Nu există pericol atât timp cât arde”, a spus Adriana Pop.

Marţi, la ora 13.30, o primă delegaţie a ajuns pe Aeroportul din Budapesta şi s-a îndreptat spre Satu Mare, potrivit sursei citate.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, marţi, de IGSU s-au luat măsuri suplimentare pentru lichidarea incendiului şi eliminarea riscului de explozie.

”În cursul zilei de astăzi, inspectorul general, colonel ing. Daniel Dragne, împreună cu o echipă de specialişti din cadrul IGSU, se deplasează în judeţul Satu Mare pentru a prelua comanda şi coordonarea acţiunilor derulate în cooperare cu celelalte autorităţi care deţin expertiză în domeniu, pentru eliminarea posibilităţii producerii unor explozii. Luând în considerare specificitatea acestor tipuri de situaţii de urgenţă, procedura de intervenţie prevede ca acţiunile de stingere a incendiului să fie precedate, în mod obligatoriu, de măsuri tehnice speciale pentru captarea fluxului de gaze care să reducă presiunea la capătul sondei”, potrivit IGSU.

 
 


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?