Incendiu de proporții la Porțile de Fier. Ce spune Hidroelectrica

 
Incendiu la Portile de Fier
Incendiu la Portile de Fier
Incendiu la Portile de Fier Incendiu la Portile de Fier

Un incendiu de proporţii a izbucnit la hidrocentrala Porţile de Fier I, din Mehedinţi, după ce a luat foc un transformator, transmite corespondentul Realitatea de Mehedinți. UPDATE: Incidentul a fost lichidat în aproximativ 30 de minute.Un incendiu a izbucnit, joi, la unul dintre transformatoarele de la Hidroelectrica Drobeta-Turnu Severin. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale pentru stingerea incendiului.

UPDATE. 18.20. Incendiul a fost stins după aproximativ 30 de minute de la izbucnirea focului, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți, Flavius Iscru, pentru Realitatea TV. Singura pagubă materială pare să fie transformatorul care a ars.

UPDATE 17.47 Incediul a fost localizat, iar în acest moment pompierii lucrează la răcirea transformatorului, potrivit sursei citate. Este vorba de transformatorul nr. 4 al barajului. Pe timpul incediului, angajaţii au oprit activitatea grupului nr. 4 al barajului.

Cert este faptul că dacă pompierii nu ar fi intervenit cu promptitudine exista riscul izbucnirii unei explozii uriaşe având în vedere cantitatea mare de ulei din transformator.

Comunicat Hidroelectrica

"Astăzi, 12 Iulie, în jurul orelor 16.40 s-a produs un incendiu în zona transformatorului aferent Hidroagregatului 4, amplasat pe platforma exterioară a Hidrocentralei Porțiel de Fier I. Avaria a apărut la o oală de înaltă tensiune prin care se realizează legătura transformatorului cu cablul de evacuare a energiei, de 220kV. Au fost alertate echipajele ISU din zona Drobeta care, împreună cu personalul de exploatare al Hidroelectrica au acționat cu promptitudine pentru limitarea efectelor avariei. Preventiv au fost oprite grupurile 3 și 5 ale CHE Porțile de Fier pentru a crea condiții de intervenție.

Incendiul a fost stins la orele 17.30. La acest moment se fac evaluări ale echipamentelor pentru a reda în exploatare grupurile oprite, în condiții de siguranță. Nu există urmări semnificative și nu este afectata funcționarea CHE Porțile de Fier. Urmează ca în perioada imediat următoare să se investigheze cauzele care au dus la producerea incendiului și să fie făcută o evaluare a pagubelor materiale provocate în cursul incidentului", se spune într-un comunicat al companiei de stat.

Incendiul a pornit la un transformator de la intrare și se manifestă cu flacără deschisă, potrivit primelor informații furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți, Flavius Iscru, citat de Mediafax.

„Este incendiu la un transformator de mare putere al hidrocentralei Porțile de Fier 1. Incendiul este localizat. Intervenim cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, ambulanța SMURD, un autocamion pentru intervenție", a spus Flavius Iscru.

Reprezentantul ISU Mehedinți a spus că nu sunt victime în urma incendiului.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?