Încă un senator la mâna colegilor. DNA cere urmărirea penală

 

Senatorii juriști discută despre cererea DNA de urmărire penala declanșată împotriva senatorului PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății în 2017-2018.

Comisia Juridică a Senatului are, la ora transmiterii acestei știri, o discuție cu ușile închise cu senatorul PSD Florin Bodog, fost ministru al Sănătății în 2017-2018, pentru care DNA cere urmărirea penală.

Șeful comisiei, Robert Cazanciuc, a spus că discuțiile se desfășoară fără prezența presei și i-a invitat pe jurnaliști să plece din sală. Bodog nu este însoțit de avocat. DNA cere urmărirea sa penală și îl acuză de angajări fictive la minister.

Biroul Permanent al Senatului a fixat termen pe 16 septembrie pentru senatorii juriști să emită un punct de vedere în acest caz. Potrivit legii, Senatul nu poate cere urmărirea penală în lipsa acestui raport al senatorilor juriști.

Este obligatorie audierea senatorului de către Comisia Juridică, pentru ca acesta să poată să se apere. El poate aduce și un avocat la audieri, iar avocatul are dreptul să consulte documentele trimise de procurori, în baza cărora procuratura cere urmărirea penală. Hotărârea finală prin care plenul Senatului cere sau nu cere urmărirea penală a unui senator se adoptă cu votul majorităţii senatorilor prezenţi.

Votul este secret şi se exprimă prin bile. În sesiunea precedentă, Senatul nu a cerut urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Raul
13 Sep 13:31
Puteam sa jur ca-i de la Psd,niciodata un PeNaL nu o sa fie anchetat de dna
Răspunde
0 0
Borfasii rosii au infectat totul !
12 Sep 05:58
4500 de infractori sint in libertate, iar unii stau ascunsi in parlament....
Răspunde
0 0
plugariu
11 Sep 18:39
Intr-adevar, psd-ul a fost si este un partid de penali notorii...!
Răspunde
0 0
plugariu
11 Sep 18:38
Intr-adevar, psd-ul a fost si este un partid de penali notorii...!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?