Încă un candidat pentru funcția de secretar general PSD

 

Gabriel Petrea, preşedintele Tineretului Social Democrat, a anunţat miercuri că va candida pentru funcţia de secretar general al PSD la congresul din 29 iunie. El va avea de concurat cu grei în pardit, precum Codrin Ștefănescu.

"Am luat această decizie pentru că nu puteam accepta să stau pe margine în timp ce partidul în care am investit timp, energie, muncă, multă muncă şi mai ales suflet are nevoie de ajutor pentru a-şi putea găsi direcţia şi pentru a-şi putea regăsi ritmul şi locul în politica românească", a scris el pe Facebook, unde a transmis mai multe mesaje pentru colegii din TSD şi PSD.

Pentru aceeaşi funcţie în partid îşi va depune candidatura şi Codrin Ştefănescu, poziţie pe care a mai ocupat-o în trecut.


"Să avem înţelepciunea să alegem corect în acest moment de cotitură vitală pentru partid. Din nou, să îl ducem împreună pe drumul succesului! Vă cer să priviţi în jurul vostru, să vedeţi ce se întâmplă şi să votaţi aşa cum vă dictează conştiinţa şi sufletul", s-a adresat Ştefănescu social-democraţilor.

Pentru funcţia de preşedinte al PSD şi-au anunţat oficial candidatura Viorica Dăncilă, care conduce interimar partidul, şi deputatul Liviu Pleşoianu.

Viorica Dăncilă s-a arătat încrezătoare că va avea susţinerea organizaţiilor pentru candidatura sa la preşedinţia PSD.

"Am fost preşedinte al Organizaţiei de femei, este o organizaţie la care ţin foarte mult, am susţinerea colegelor mele. Am păstrat în permanenţă relaţia foarte bună cu organizaţia de femei. Vom vedea la congres", a afirmat ea recent.

Pe de altă parte, Liviu Pleşoianu a spus că "în PSD e timpul trierii bărbaţilor de stat de mimozele ipocrite".

"Fie să se separe apele la acest Congres: bărbaţi de stat - într-o parte - şi mimoze politice ipocrite - în cealaltă parte. Fie să fim oameni liberi, nu pioni mutaţi cu mâna! Ne vedem la Congres...", a scris el pe Facebook.

Concurență mare pentru secretar general
 
Primul candidat anunţat a fost Codrin Ştefănescu, fost secretar general până la condamnarea lui Liviu Dragnea. Alte persoane care râvnesc la funcţie sunt Marius Dunca, fost ministru al Tineretului şi Sportului, care în prezent e doar lider al PSD Braşov, senatorul Robert Cazanciuc, fostul ministru al Justiţiei, Felix Stroe, dar şi Cătălin Stochiţă, fost consilier local la Sectorul 5.
 
Dunca ar fi şi persoana agreată de Dăncilă pentru funcţie, în şedinţa informală desfăşurată în weekend la Braşov, premierul subliniind că ar vrea să vadă tineri în poziţii cheie ale PSD, potrivit unor surse participante. În schimb, Stroe e variantă care ar putea fi susţinută de cei care nu au fost de acord cu organziarea atât de devreme a unui congres pentru conducerea PSD.

La Congresul PSD din 29 iunie vor fi aleşi preşedintele partidului, preşedintele executiv şi secretarul general şi va fi modificat statutul partidului. Potrivit Vioricăi Dăncilă, va fi organizat un alt congres pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale.


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?