Încă un accident NUCLEAR? Au început să se distribuie pastile cu iod

 
EXPLOZIE lângă Aeroportul Southend, din Marea Britanie
EXPLOZIE lângă Aeroportul Southend, din Marea Britanie
EXPLOZIE lângă Aeroportul Southend, din Marea Britanie

Autorităţile dintr-o regiune de la frontiera Germaniei se pregătesc să distribuie comprimate de iodură de potasiu locuitorilor care vor să le accepte, în eventualitatea unui accident la o centrală nucleară din Belgia care a provocat fricţiuni între cele două ţări.

Autorităţile locale din Aachen au primit permisiunea Guvernului regional al landului Renania de Nord-Westfalia să distribuie tabletele ca o măsură de precauţie.

În Germania există îngrijorări mai vechi cu privire la securitatea centralei nucleare belgiene de la Tihange, situată la mai puţin de 70 de kilometri depărtare, potrivit The Washington Post.

Aceste tablete sunt menite să prevină cancerul de tiroidă în cazul unei contaminări radioactive

Începând de vineri şi până la 15 noiembrie, locuitorii în vârstă de până în 46 de ani pot solicita online un cupon prin care să ia tabletele în mod gratuit din farmacii.

Germania intenţionează să-şi închidă toate reactoarele nucleare până în 2022. Berlinul a închis deja cele mai vechi centrale nucleare.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?