Încă o victorie pentru reforma în sănătate a lui Obama

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Încă o victorie pentru Barack Obama în Congresul american. Comisia de Finanţe a Senatului a votat în favoarea proiectului său de lege privind reforma sistemului sanitar. Surpriza este că planul a primit şi avizul unui senator republican.

"Astăzi am depăşit un punct critic în efoturile noastre de reformare a sistemului sanitar", a declarat Barack Obama.

Reforma sistemului de sănătate este una din priorităţile preşedintelui american. Democraţii şi Casa Albă se luptă de mai multe luni pentru acest proiect de lege. Votul favorabil al Olympiei Snowe este primul semn pozitiv din tabăra republicană. Şi momentan singurul.


Din dezbaterile Comisiei de Finanţe nu au lipsit argumentele pro şi contra. O veste bună a venit din partea Biroului de buget al Congresului care estimează că proiectul votat de comisie ar reduce deficitul bugetar cu 81 de miliarde de dolari în 10 ani.

Chiar şi după acest vot cheie, discuţiile sunt departe de a se fi încheiat. În total cinci comitete ale Congresului au aprobat cinci versiuni diferite ale legii. Din acestea ele va trebui întocmit un singur text final, care să primească avizul Congresului. Liderul de la Casa Albă speră ca toată procedura să se încheie până la sfârşitul anului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?