Încă o femeie ucisă de gripă! Bilanţul a ajuns la 54 de morţi

Gripa a mai făcut o victimă, a 54-a de la începutul sezonului rece, anunţă Realitatea TV. Victima este o femeie de 77 de ani, din judeţul Bihor, la care s-a confirmat prezenţa virusului gripal de tip B. Potrivit oficialilor din Ministerul Sănătăţii, femeia nu este vaccinată.

În prezent, în ţară există trei mari focare de gripă: zona Bucureştiului, cu 264 de cazuri confirmate, Iaşi cu 102 şi Constanţa 81. La nivelul întregii ţări sunt înregistrate 1360 de cazuri.

Toate cifrele sunt mult mai mari faţă de sezonului precedent. Dacă în iarna 2016-2017 au murit 25 de oameni din cauza gripei, acum bilanţul este mai mult decât dublu, în condiţiile în care nici sezonul gripal nu s-a încheiat.

Joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că nu se pune problema declarării stării de epidemie de gripă, pentru că numărul deceselor, deşi mare, n-a depăşit nivelul prognozat de către specialişti.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?