Încă o fabrică pusă la pământ de buldozere. LIDL va construi aici un magazin

 
Fabrica de pâine Băneasa, în ruine de mai multă vreme
Fabrica de pâine Băneasa, în ruine de mai multă vreme
FOTO: Metropotam.ro

Clădirea fabricii de pâine Bănea­sa era pusă ieri la pământ de buldozere şi excavatoare pentru a face loc unei clădiri de birouri şi unui magazin pe care retailerul german Lidl urmea­ză să le ridice pe un sfert din cele 5 hectare ale fabricii din nordul Capitalei.

Tranzacţia dintre MP Băneasa, companie care şi-a mutat producţia de doi ani la Buftea, şi retailerul german pune capăt unei istorii de producţie de aproape trei decenii în fabri­ca din apropierea pasajului Băneasa, scrie Ziarul Financiar.

Cei 12.000 de metri pătraţi achiziţionaţi de Lildl sunt evaluaţi la 4 milioane de euro, potrivit calculelor ZF. „Curăţăm terenul. Noi am mutat producţia de acolo de doi ani", a comentat scurt Nicolae Enăchiuc, director al MP Băneasa.

Demolarea fabricii din Băneasa e doar un element într-un şir de eve­nimente similare în urma cărora uni­tăţi industriale ce conturau în trecut economia Capitalei s-au transformat în malluri, clădiri de birouri, complexuri rezidenţiale sau hipermarketuri. Mai multe...

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?