Înălţarea Domnului. Sărbătoare mare pentru ortodocși

 
Înălţarea Domnului. Sărbătoare mare pentru ortodocși
Înălţarea Domnului. Sărbătoare mare pentru ortodocși

Înălţarea Domnului. Înălţarea lui Hristos la ceruri este sărbătorită la 40 de zile de la Învierea Domnului (Sfintele Paşti). Praznicul are loc în joia din săptămâna a 6-a după Paşti.Înălţarea Domnului. După Învierea Sa din morţi, Iisus Hristos, Mântuitorul lumii, S-a arătat timp de 40 de zile, de mai multe ori, celor care au stat în apropierea Sa, care Îl ştiau şi Îl recunoşteau.

ÎNĂLŢAREA DOMNULUI 2018. Ce trebuie să faci de Înălţare pentru a avea noroc

După acest timp i-a dus pe ei afară din Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, aproape de Betania "... şi, ridicându-Şi mâinile, i-a binecuvântat. Şi pe când îi binecuvânta, S-a despărţit de ei şi S-a înălţat la cer. Iar ei, închinându-se Lui, s-au întors în Ierusalim cu bucurie mare. Şi erau în toată vremea în templu, lăudând şi binecuvântând pe Dumnezeu" (Luca cap. 24; 50-53).

Înălţarea Domnului. Hristos S-a înălţat la cer la început în văzul Apostolilor, apoi a fost învăluit de un nor care L-a luat de la ochii lor.


"Şi privind ei, pe când El mergea la cer, iată doi bărbaţi au stat lângă ei, îmbrăcaţi în haine albe, care au şi zis: Bărbaţi galileieni, de ce staţi privind la cer? Acest Iisus care S-a înălţat de la voi la cer, astfel va şi veni, precum L-aţi văzut mergând la cer" (F.A. 1, 9-11)

ÎNĂLŢAREA DOMNULUI 2018. De ce se mai numeşte şi ISPAS și ce se face în această zi de joi

Înălţarea Domnului. Cei doi, potrivit Tradiţiei Bisericii, erau îngeri şi au vestit prin cuvintele lor cea de a Doua Venire a Mântuitorului Iisus Hristos.

Atunci ei s-au întors la Ierusalim, aşa cum spune textul Sfintei Evanghelii, cu bucurie mare, bucuria că vor primi ceea ce Mântuitorul făgăduise cu câteva clipe înainte de Înălţarea Sa: "Veţi lua putere, venind Duhul Sfânt peste voi, şi Îmi veţi fi Mie martori în Ierusalim şi în toată Iudeea şi în Samaria şi până la marginea pământului" (F.A. 1; 8). Dar şi bucuria covârşitoare a credinţei adeverite a Învierii Domnului.

Înălţarea Domnului. Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte la Înălţarea Domnului şi ziua de pomenire a eroilor neamului românesc.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?