Înalta Curte, reacție fără precedent după condamnarea lui Dragnea

 

Inalta Curte de Casație și Justiție a reacționat la atacurile politicienilor venite după condamnarea lui Liviu Dragnea la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, anunță Realitatea TV.

A spune că Înalta Curte a încălcat deciziile Curţii Constituţionale înainte de a cunoaşte conţinutul şi raţionamentul logico-juridic al hotărârii nu poate sluji în nici un fel la corecta informare a publicului şi este de natură a arunca îndoiala şi neîncrederea asupra actului de justiţie, afirmă ÎCCJ, într-un document.

"Membrii Executivului sau Legislativului nu au căderea să aprecieze în ce măsură o hotărâre judecătorească va fi menţinută sau nu în căile de atac şi nici nu au competenţa legală de a constata că aplicarea legii este sub influenţa arbitrariului, toate aceste competenţe aparţinând instanţelor de control judiciar sau Inspecţiei Judiciare, atunci când există indicii că s-ar fi săvârşit o abatere disciplinară.

Înalta Curte a apreciat întotdeauna libertatea de exprimare dar reaminteşte că, potrivit jurisprudenţei CEDO, libertatea de exprimare nu are caracter absolut nici măcar atunci când este vorba de justiţie. De aceea, a susţine că Înalta Curte a încălcat deciziile Curţii Constituţionale înainte de a cunoaşte conţinutul şi raţionamentul logico-juridic al hotărârii nu poate sluji în nici un fel la corecta informare a publicului şi este de natură a arunca îndoiala şi neîncrederea asupra actului de justiţie.

Apreciem îndemnul la cumpătare, dar ne îndoim de sinceritatea unui astfel de demers atunci când el este dublat de afirmaţii potrivit cărora este evident că hotărârile au fost politizate sau reprezintă un răspuns vindicativ la presiunea străzii.

Cumpătarea, atunci când este vorba de hotărâri judecătoreşti, presupune cunoaşterea aprofundată a procedurilor judiciare, dar, mai ales, a motivării hotărârii judecătoreşti în discuţie”, precizează ÎCCJ.

 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Brigitta
22 Jun 20:18
RESPECT SINCER pentru JUSTITIE!Mai ales,pentru justitia facuta in conditii de neimaginat de grele cum sunt cele curente.Numele acestor oameni ar trebui scris cu majuscule in cartea de onoare a Romaniei.
Răspunde
0 0
Emilian
22 Jun 19:45
Cumpatare- da, dar cine scapa tara de Dracnea si ai lui??? Ei nu tin cont nici de regulile de Etica ale propriului partid. Se cramponeaza de putere fara nici-o rusine. Cum poate o tara europeana sa functioneze cind Guvernul este ocupat numai cu problemele penale ale lui Dracnea?
Răspunde
0 0
Bracon Ioan
22 Jun 18:01
CVITAT - A spune că Înalta Curte a încălcat deciziile Curţii Constituţionale înainte de a cunoaşte conţinutul şi raţionamentul logico-juridic al hotărârii nu poate sluji în nici un fel la corecta informare a publicului şi este de natură a arunca îndoiala şi neîncrederea asupra actului de justiţie, afirmă ÎCCJ, într-un document.

Eu, cred ca NU mai exista comanda politica,. Apoi, cred ca instanta a avut in vedere prescriptia de 8 ani. de la data comiterii faptei, pentru ca pedeapsa nu este mai mare de 10 ani.
Răspunde
0 0
prandurel marin stelian
22 Jun 16:40
Cata competenta la Viorica ,Olguta,"Firuta,toti de pe la Latrina 3 si omul obisnuit(privitorul de Latrina 3") spune"a ziz la televizor ,am vazut eu"
Răspunde
0 0
Adriana
22 Jun 15:56
FELICITARI ÎCCJ!!! Va Multumim pentru Profesionalism si pentru cadenta. RESPECT!
Răspunde
0 0
Dragan
22 Jun 16:40
10 Felicitari justitiei .Sunt 17 milioane de romani alaturi de Justitie.Restul s-a vazut la mitingul psd.
FELICITARI ICCJ!
FELICITARI DNA!
JUSTITIE INDEPENDENTA TOTAL.
0 0
DODO
22 Jun 15:30
in disperarea si prostia lor au devenit consecventi in manipulare si minciuna crasa La fel ca unul prins la furat si care tipa se tavaleste se opune disperat doar doar i-o sari cineva in ajutor Sigur vor ajunge sa calce totul in picioare ca sa-si salveze tatucul de parca n-ar putea avea altul PSD-istii parca ar fi nord coreenii cind isi sfisiau hainele si plingeau in hohote la moartea lui Kim
Răspunde
0 0
DODO
22 Jun 15:29
in disperarea si prostia lor au devenit consecventi in manipulare si minciuna crasa La fel ca unul prins la furat si care tipa se tavaleste se opune disperat doar doar i-o sari cineva in ajutor Sigur vor ajunge sa calce totul in picioare ca sa-si salveze tatucul de parca n-ar putea avea altul PSD-istii parca ar fi nord coreenii cind isi sfisiau hainele si plingeau in hohote la moartea lui Kim
Răspunde
0 0
johnneil
22 Jun 14:59
Comunisti au alta culoare a sangelui. La ei este altfel totul. Doar ce le convine este corect. Restul sunt huligani, golani, ........sobolani. La ei toti cei impotriva suntem manipulati cu Agenturili straine si Soros. Cu parere de rau dar acest individ va scapa de puscarie. Are cel putin o mie de variante in acest scop.
Răspunde
0 0
Calin
22 Jun 14:58
Adica UE Todorel, Viorica, Carmencita, Pintilie si Fifor.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?