Înalta Curte a finalizat motivarea deciziei de condamnare a lui Dragnea în dosarul DGSAPC. Concluzia

 

Magistraţii instanţei supreme au finalizat motivarea deciziei de condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, arătând că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu."Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenţie, folosindu-se de influenţă, autoritatea şi puterea conferită de funcţiile deţinute - preşedinte atât al organizaţiei judeţene a PSD Teleorman, cât şi al Consiliului Judeţean Teleorman - a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu”, arată magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţii mai arată, potrivit Antena 3, că "în reuşita demersului său infracţional inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea faţă de inculpata Alesu Floarea”.

În 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu.

El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual. Suspendarea executării pedepsei de doi ani primită de Liviu Dragnea în dosarul ”Referendumul” a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Decizia nu a fost luată în unanimitate de către magistraţi, existând şi o opinie separată de achitare a lui Liviu Dragnea pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu.

În cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, se constată încetarea procesului penal şi se aplică o amendă administrativă de 1.000 de lei.

Ceilalţi inculpaţi în acest dosar au primit închisoare cu suspendare, cu excepţia fostului director executiv al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, condamnată la trei ani şi şapte luni de închisoare cu executare. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nae
16 Sep 01:16
La puscarie cu ICCJ, la galera cu ei. Cum sa il condamne pe cel mai iubit fiu al poporului ? Pentru ca a platit 7 ani doua femei din bugetul Protectiei Copilului Teleorman si le-a folosit la partid ? Pentru atita ? S-a plins vreun copil din teleorman de probleme ? No. D-nul toader trebuie sa intervina si sa schimbe iccj cu oameni mai competenti, asa ca dinsul.
Răspunde
0 0
Ana
15 Sep 12:38
La închisoare la închisoare domnul Dragnea nu mai moare.
Răspunde
0 0
Ce manipulare,hărtie ,tu,suporti orice ?
15 Sep 10:12
Dacă e exact ce se scrie,ICCJ a sîvârsit infractiunea de fals in acte publice .Autorul zice că :„A fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu.”Femeile nu au fost angajate fictiv,ele erau în slujba la primarie si desfăsurau activitae la sediul de partid.Adica cum ar spune codul muncii,un transfer consimtit,al locului de munca,sau cum zice un internaut de mai jos „A distrus tara si viitorul copiilor poporului roman.”Cer cu vehementă incriminarea huligalismului politic,cu un popar ca al nostru,nu se poate face nimic cu argumente si nici cu justitia care manipuleaza.Deci 3 ani si 6 luni,că a acceptat sa lucreze la partid doua angajate de la primarie.Trăiasca scumpa noastra patrie !.Nu că a determinat să angajeze doua femei !
Răspunde
0 0
Dezso Levente
15 Sep 12:21
6 Pentru averea lui "micuta" a primit prea putin. Saracul de el pe unde a umblat si a lucrat s-a bagat cu tot corpul in visteria de bani al TARII si al POPORULUI. Averea NEJUSTIFICABILA sa fie CONFISCATA si folosita pentru ospicii de copii,batrini,oameni nevoiasi,spitale, scoli.
0 0
Mihai S
14 Sep 23:55
La puscarie cu nemernicul acesta care a distrus tara si viitorul copiilor poporului roman.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?