În salina de la Praid a avut loc o petrece inedită de Revelion

 
Foto: realitatea.net
Foto: realitatea.net
Turiştii din ţară şi din străinătate care au ţinut morţiş să-şi petreacă Revelionul într-o locaţie inedită, nici nu-şi puteau dori altceva. Un restaurant la 140 de metri adâncime în măruntaiele muntelui care ascunde aproximativ trei miliarde de tone de sare.

Furnicar de turişti în stațiunea Praid. Au venit din toate colțurile lumii, din Ungaria, SUA, Austria, Thailanda şi chiar din îndepărtata Australie să dea ochi cu salina supranumită şi "solnița Europei". Gazdele au dat zor să termine pregătirile pentru Revelion, unul pe care l-au dorit deosebit din toate punctele de vedere.

Băutura în noaptea de Revelion a fost cu autoservire, direct din butoaie.

În vreme ce în bucătării era agitaţie mare, iar ospătarii făceau ultimele retuşuri la mesele festive, turiştii se bucură de excursii la principalele obiectivele turistice din împrejurimi: vizite la păstrăvării, la meşterii artizani din Corund sau plimbări cu săniile trase de cai.

Gazdele nu au uitat nici de superstițiile conform cărora în noaptea de la trecerea dintre ani trebuie neapărat să se mănânce peşte, ca să te strecori prin viață cu uşurință, linte şi struguri ca să ai bani mulți şi spor în anul care vine. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?