În ce ţară trăiesc cele mai multe femei miliardare din lume. Cât totalizează averea lor

 

Topul ţărilor în care trăiesc cele mai multe femei miliardare din lume este condus de China. Pe următoarele două locuri se află SUA şi Marea Britanie.

49 din cele mai bogate femei din lume trăiesc în China, arată raportul "Hurun Richest Self-Made Womand", citat de The Independent. Împreună, acestea au o avere ce totalizează aproximativ 95,4 milioane de dolari.

Cea mai înstărită femeie de pe planetă este Zhou Qunfei, care a fondat compania Lens Technology, ce colaborează cu Apple, Samsung şi Huawei. Averea chinezoiacei este estimată la 7,8 miliarde de dolari.

Topul ţărilor cu cele mai multe femei miliardare este completat de Statele Unite ale Americii (15 femeie miliardare, cu o avere totală de 28,8 miliarde de dolari) şi Marea Britanie (3 femei miliardare, cu o avere totală de 4,9 miliarde de dolari).

Cea mai bogată femeie din American este Elizabeth Holmes, fondatoarea Theranos, companie ce efectuează diverse analize şi teste de sânge. Holmes a pus bazele acestei afaceri pe când avea doar 19 ani şi încă era studentă la Standford University. Acum, averea ei este estimată la 3,4 miliarde de dolari.

În acest clasament, Spania se află pe locul patru, cu două femei miliardare a căror avere cumulează 4,6 miliarde de dolair, iar Australia se poziţionează pe cinci, cu o singură femeie miliardară. Averea ei este estimată la 1,8 miliarde de dolari.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?