În ce ţară exotică va pleca Victor Ciorbea când se dă OUG pe amnistie şi graţiere

 

Avocatul Poporului Victor Ciorbea a evitat să comenteze o posibilă ordonanţă de modificare a codurilor penale şi nu s-a pronunţat dacă o va ataca la Curtea Constituţională. Ciorbea n-a vrut să spună nici ce decizie va lua în eventualitatea aprobării unei OUG pe amnistie şi graţiere. La momentul OUG 13, Ciorbea s-a eschivat că nu are competențe pentru a ataca ordonanța la CCR, după care a trimis sesizarea cu întârziere de două zile. Recent, la o altă ordonanță pe justiție, Ciorbea a plecat într-un concediu de 2 săptămâni în SUA.

PSD se pregătește să dea OUG pentru modificarea codurilor penale, după cum s-a stabilit în ultimul CEX al partidului, iar singura instituție care poate ataca această ordonanță la CCR este Avocatul Poporului.

Lui Victor Ciorbea i s-a cerut și în octombrie să sesizeze CCR referitor la OUG 92 de modificare a legilor Justiţiei, dar tocmai atunci a plecat într-un concediu de 2 săptămâni în Statele Unite ale Amerciii. După întoarcerea la birou, Avocatul Poporului a uitat de solicitarea venită de la USR și din societatea cvilă.

Ciorbea a fost întrebat vineri dimineață cum va proceda în cazul anunțatei Ordonanțe pe codurile penale:

"Vom vorbi atunci. Să vedem. Pot să fac de acum o precizare: poate să scadă foarte mult din interesul pe care îl acordați acestui aspect. Dacă va fi o reglementare în materie penală, OUG va intra imediat în vigoare, exceptând situația în care se prevede un termen explicit ca la OUG13 când am putut să o atacăm. O dată intrată în vigoare putem să o atacăm sau nu, dar își va produce efectele conform principiului legii celei mai favorabile. Stați mai întâi să vedem despre ce e vorba",  spus Ciorbea.

Întrebat despre o eventuală Ordonanță pentru amnistie și grațiere, Avocatul Poporului a evitat un răspuns: "Nu îmi permit să ma antepronunț înainte de a vedea despre ce e vorba. Aveți atâția specialiști, puteți să-i întrebați pe ei. Nu îmi cereți declarații politice sau legat de un aspect în legătură cu care voi fi probabil sesizat dacă se va întâmpla".

Victor Ciorbea a primit mai multe avantaje de la actuala guvernare PSD-ALDE, ultimul cadou fiind o pensie specială pe care poate să o cumuleze cu salariul. Calculele din mass-media au arătat că Avocatul Poporului va ajunge la un câștig lunar de circa 36.000 de lei.

La momentul OUG 92, Avocatul Poporului a plecat într-un concediu prelungit în America.

"Avocatul Poporului, Victor Ciorbea precizează că perioada concediului de odihnă, pe care il efectuează în Statele Unite ale Americii (17-30 octombrie) a fost programată în urmă cu 6 luni, iar biletele de avion și serviciile hoteliere au fost achitate în data de 2 septembrie 2018," se spunea într-un comunicat oficial al instituției.

"Referitor la solicitările de formulare a unei excepții directe de neconstituționalitate cu privire la O.U.G. nr. 92/2018, Avocatul Poporului afirmă că toate petițiile având acest obiect, sunt analizate de către specialiștii Biroului contencios constituțional și recurs în interesul legii, care vor examina argumentele prezentate de petenți, jurisprudența Curții Constituționale a României, Curții Europene a Drepturilor Omului, dreptul comparat în materie, precum și concluziile Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), după care urmează a fi luată o decizie," mai transmite comunicatul institituíei conduse de Ciorbea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
cotoi
17 Dec 21:39
aaaa pleaca sa-si rezolve problema capului e prea deformat pentru a mai judeca si a face fata zis av . al poporului rusine .
Răspunde
0 0
Stroe vasilica
14 Dec 13:27
...BANGLA DESH???? DOAMNE,DUMNEZEULE...CE TARA FARA NOROC,CE POPOR GHINIONIST!!! CINE POATE PLECA,SA PLECE!!! UNDE VEDE CU OCHII,CAT IL TINE PICIOARELE...IN GOANA MARE,FUGITI CAT PUTETI...BIETI ROMANI...DUPA ACEL DECEMBRIE PLIN CU SPERANTE,DUPA CE INTEPENISEM IN CREDINTA CA NIMIC NU NE MAI ASTEAPTA DECAT MOARTEA,am fost pacaliti,inselati...CATI TINERI FRUMOSI SI PLINI DE SPERANTE AU MURIT,CREZAND,ATUNCI,CA NE VOR SCHIMBA VIATA,FU PRETUL VIETII LOR...IN ZADAR.....SPERANTE DESARTE...LASATI I DOAR PE EI SI AI LOR...SA SE ALEAGA,SA FIE ALESI,SA IMPARATEASCA EI SI AI LOR PESTE TOT SI TOATE!!!!blestemati sa fie pe veci...
Răspunde
0 0
nicu
14 Dec 12:50
CHIORULE ..PUNETI FUNIA DE GAT PENALULE SI INFRACTORULE MARSHHHH LA PUSCARIE
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?