În 1980, o aeronavă cu 186 de pasageri, pe ruta România-Mauritania, s-a prăbuşit în oceanul Atlantic. Doar o persoană a murit - GALERIE FOTO

 
Foto: romanian-spotters.forumer.ro
Foto: romanian-spotters.forumer.ro
Foto: romanian-spotters.forumer.ro Foto: romanian-spotters.forumer.ro Foto: romanian-spotters.forumer.ro Foto: romanian-spotters.forumer.ro Foto: romanian-spotters.forumer.ro Foto: romanian-spotters.forumer.ro Foto: romanian-spotters.forumer.ro Foto: romanian-spotters.forumer.ro Foto: romanian-spotters.forumer.ro
Atenţie, viteză de reacţie, experienţă şi simţul răspunderii. Sunt doar câteva dintre calităţile pe care trebuie să le aibă un pilot de aeronavă, care aproape zilnic, este responsabil pentru vieţile a sute de pasageri. Paul Mitu a lucrat timp de 30 de ani ca pilot pentru Tarom, iar în timpul miilor de ore de zbor a avut de înfruntat nenumărate probleme. Într-una dintre curse, aeronava pe care o pilota s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic şi s-a blocat într-un banc de nisip. Surprinzător, doar o singură persoană a murit în urma accidentului.


Paul Mitu pilota o aeronavă cu 186 de pasageri la bord pe ruta România - Mauritania. Avionul a ratat aterizarea şi s-a prăbuşit în ocean, la 350 de metri de pistă.

"E fantastic, este situaţia în care dai mâna cu moartea (...) Apa de jur împrejurul avionului avea 1000 de metri", a declarat Paul Mitu, fost pilot.

Paul Mitu îşi aminteşte că pasagerii nu s-au panicat.

"Partea din spate, unde existau cei mai mulţi pasageri, nici măcar nu a simţit, cereau să vină scara (...) Ei se credeau pe uscat, ziceau- De ce nu vin scările să ne ia???", povesteşte Mitu.

O parte dintre pasagerii care nu aveau centurile de sigurantă puse au fost proiectaţi în afara avionului. Membrilor echipajului le-a fost foarte greu să scape din cabina de pilotaj, care după prăbuşire s-a rupt şi a intrat sub apă.

"Voiam să deschid acel geam, nu s-a deschis, dar Dumnezeu sau un înger a zis mai încearcă o dată. Am încercat şi s-a deschis, iar pe acolo a ieşit tot echipajul", povesteşte pilotul.

În urma anchetei, Paul Mitu a fost declarat nevinovat. Peste ani, pilotul a ajuns chiar subiect de documentar pentru canalul de televizune Discovery, care a prezentat filmul incidentului aviatic.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?