Imunoglobulină există în depozite, dar nu şi în spitale. Ce spune Ministrul Sănătăţii

 

Imunoglobulina. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi că în depozitele Unifarm se află cinci tipuri de imunoglobulina, dar şi fiole de Cisplatin, necesar în tratarea mai multor tipuri de cancer.

"În acest moment, avem în depozit cinci tipuri de imunoglobulina. Din păcate, am avut semnale că în anumite spitale nu există. Vă este foarte clar că este vina managementului şi a celor care se ocupă cu achiziţionarea, inclusiv a farmaciştilor. În acest moment, avem imunoglobulina, avem Cisplatin în depozitele Unifarm şi cred că aţi observat - facem toate eforturile astfel încât să nu existe discontinuităţi în aprovizionarea cu medicamente. Managerul, prin contractul de management, trebuie să se asigure că există farmacia spitalului sau pacienţii au tot ce le trebuie", a afirmat ministrul, după ce a participat la o conferinţă privind hipertensiunea arterială.

Ea a spus că din cele 3.000 de fiole de Cisplatin care au venit în ţară au fost folosite 100.


"Au venit 3.000 de fiole (de Cisplatin - n.r.) şi s-au folosit 100. Într-adevăr, a fost o perioadă de discontinuitate. Noi aveam alte denumiri comerciale în depozite. A venit Cisplatinul. Din păcate, doar 100 de fiole s-au folosit până în acest moment, s-au achiziţionat", a arătat reprezentantul MS.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?