Importanţa unui set de anvelope vara (P)

Anvelope de vara
Anvelope de vara

Primăvara a început să își între în drepturi și odată cu ea și-au făcut apariţia și temperaturile ridicate. La venirea noului sezon cald, este recomandat să faceți o inspecție tehnică amănunțită asupra autoturismului, pentru a observa urmările vremii reci și a sării de pe carosabil și pentru a schimba părțile defecte.În același timp, o altă schimbare importantă ce trebuie făcută odată cu venirea sezonului cald, o reprezintă montarea unor cauciucuri vara potrivite condițiilor de circulație în acest sezon.

În cazul verii, nu există o obligativitate legală a montării unor anvelope de vara precum în cazul celor de iarnă, dar specialiștii auto recomanda montarea unor anvelope de vară atunci când temperatură exterioară crește peste 7 grade Celsius.

După acel prag termic, pneurile de iarnă își pierd o mare parte din performanțe și devin nesigure, afectând astfel un bun comportament al mașinii și punând în pericol siguranță pasagerilor și a șoferului.

Cauciucul folosit în compoziția anvelopei de iarnă are o compoziție moale, conceput pentru temperaturile scăzute, dar care nu oferă o susținere puternică în timpul condusului la temperaturi ridicate. Ce alte urmări sunt atunci când sunt folosite anvelope nepotrivite sezonului cald:

Riscurile condusului cu anvelope de iarnă pe timp de vară

- siguranță scăzută

Distanța de frânare este mărită cu până la 3 m în cazul în care trebuie să frânați de urgență. Acești 3 m pot face diferență între un accident și o situația limită din care ați scăpat cu bine. Diferența este valabilă indiferent de stilul de condus pe care îl aveți, sportiv sau preventiv, cazurile în care trebuie să frânați brusc fiind des întâlnite în condusul prin oraș.

- uzură intensă

Datorită compușilor folosiți în construcția anvelopelor de iarnă, cauciucul este unul moale ce se uzează intens atunci când este folosit la temperaturi ridicate. În timp, asta înseamnă că va trebui să achiziționați mai rapid un set de anvelope noi. Prin urmare, nu veți face economii folosind doar un singur set de anvelope, ci veți avea, în final, costuri mai ridicate

- performanță scăzută

Anvelopele de iarnă nu oferă susținerea necesară în timpul condusului vara. Acest aspect se resimte atât la un stil de condus sportiv, cât și la unul preventiv, mașină având un timp de răspuns mai îndelungat și necesitând o distanță mai lungă pentru accelerare sau frânare. Acest aspect este valabil în special în cazul mașinilor puternice, care au nevoie de anvelope performanțe pentru a pune toate puterea pe asfalt într-un mod optim și sigur.

Concluzia

Să conduci cu anvelope de iarnă în timpul verii este mai costisitor, mai puțin sigur și îți scade perfromanţa mașinii. Prin urmare, este mai mult decât recomandat să achiziționezi un set de cauciucuri de vară online pentru a le monta pe mașină odată cu venirea noului sezon. Nu este recomandat să alegeți anvelopa doar după considerentul economic și să cumpărați doar anvelope vara ieftine. Țineți cont și de performanță oferită și alegeți un set de anvelope și un profil potrivit pentru stilul de condus pe care îl aveți.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?