Imagini spectaculoase. Cele mai impresionante erupții vulcanice

Dincolo de pericolul major pe care-l creează, erupțiile vulcanilor sunt spectaculoase. Iată câteva dintre cele mai uluitoare imagini surprinse chiar în momentele de maximă activitate a acestora.Etna 

Situat în Sicilia, Italia, vulcanul Etna este cel mai mare și cel mai activ vulcan din Europa. Erupe frecvent, arucând din el râuri de lavă.

Mauna Loa 

Nu, nu este o scenă dintr-un film. Aceasta este o fotografie reală făcută de USGS în timpul unei erupții la vulcanul Mauna Loa în 1984. După trei ani de cutremure, erupția Mauna Loa s-a produs brusc, încheind nouă ani de inactivitate.

Augustin

Alaska găzduiește numeroși vulcani activi, inclusiv vulcanul Augustin, care a erupt recent, în 2006. Din cuza activității sale constante, periculoase, oamenii de știință ai USGS (US Geological Survey) îl umăresc îndeproape.

Paracutin

Este un vulcan situat aproape de Mexico City. Erupția sa, din 1943 până în 1952, a reprezentat prima studiere a ciclului unui vulcan. 

Sarychev

În 2009, Stația Spațială Internațională a trecut peste vulcanul Sarychev care era pe punctul de a izbucni. Astronauții au fost destul de norocoși să obțină fotografii incredibile și imagini video despre erupția din spațiu.

 

 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?