Imagini cutremurătoare! Un cașalot a murit, după ce a înghițit 6 kilograme de plastic

 

Imagini cutremurătoare în Indonezia. Localnicii au găsit un caşalot mort, cu 6 kilograme de deşeuri de plastic în stomac. Este vorba despre sticle, pahare şi chiar papuci. Plasticul reprezintă principala sursă de poluare din ocean. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional. Caşalotul de peste 9 metri lungime a fost găsit într-un parc natural din sud-estul ţării. Locul este faimos printre scafandri și amatorii de scufundări. În stomacul animalului se aflau peste 1.000 de obiecte din plastic.

Printre ele, 115 pahare, pungi, sticle şi chiar papuci. Cauza morţii nu a fost stabilită, dar oamenii de ştiinţă cred că deşeurile înghiţite de balenă este posibil să fi contribuit la deces. Indonezia produce anual peste 3 milioane de tone de deşeuri din plastic, ceea ce o face unul dintre marii poluatori ai lumii.


În medie, plasticul de unică folosinţă este produs în 5 secunde şi utilizat doar 5 minute. Dramatic e că se descompune în 500 de ani.

Potrivit celor mai recente estimări, zeci de milioane de tone de deşeuri de plastic au ajuns deja în oceane. Acestea poluează apa, ucid peştii şi duc la apariţia a tot mai multe aşa-numite "zone moarte" în oceanul planetar. Adică, acele zone în care NU mai trăieşte nimic pentru că nu mai există oxigen după încălzirea bruscă provocată de poluare.

Din cauza pungilor de plastic mor anual cel puţin 100 de mii de vieţuitoare marine şi un milion de păsări. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?