Ilie Năstase, despre decizia MTS privind intonarea imnului: "Doamna Lipă a făcut o greşeală"

 

Fostul tenismen Ilie Năstase a criticat la Realitatea TV, în timpul emisiunii "Jocuri de Putere", notificarea semnată de ministrul Tineretului şi Sportului Elisabeta Lipă, privind intonarea imnului înaintea competiţiilor sportive interne.

Ilie Năstase s-a declarat şocat de incidentul petrecut în timpul meciului de baschet feminin Sepsi - U Cluj, disputat la începutul lunii ianuarie, la Sfântu Gheorghe. Atunci, antrenorul bosniac al Universităţii Cluj, Dragan Petricevici, şi echipa lui au fost înjuraţi şi huiduţi, pentru că după intonarea imnului României, jucătoarele şi-au început încălzirea în timp ce formaţia gazdă cânta împreună cu galeria proprie "imnul Ţinutului Secuiesc".

"Trăim în România şi dacă trăim în România, singurul imn respectat este imnul de stat. Imnurile regiunilor, ale judeţelor, imnurile comunelor, ale galeriilor şi aşa mai departe nu sunt adminse. Acea regiune este condusă şi acaparată de nişte politicieni, şi politic şi economic. Pe noi nu e interesează", a declarat fostul tenismen la Realitatea TV.

Mai mult, Năstase a afirmat că "doamna Lipă a făcut o greşeală" atunci când a trimis federaţiilor naţionale o notificare în care le avertiza că, potrivit legii, intonarea imnului naţional se face doar înaintea competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată România".

"Noi în loc să găsim soluţii să nu se mai cânte alt imn, decât imnul naţional, noi nu facem nimic. Îmi pare rău să o spun, dar vă spun ceva: eu am stat în SUA 12 ani. Mă sculam cu imnul SUA şi mă culc cu imnul SUA. Dar nu trebuie să fie un imn impus. Fiecare îl ia sau nu îl ia. Fiecare are dreptul să-l înveţe sau să nu-l înveţe. Pe timpul comunismului se dădea tot timpul imnul... Nu. Fiecare are dreptul să decidă dacă îl vrea sau nu", a comentat el.

"Am fost prezent la televiziune când nişte suporteri ai unei ţări, care  văd că în sfârşit au tras un gard acolo şi au recunoscut că aceasta este graniţa cu noi, şi-au permis să se întoarcă cu spatele la un meci de handbal şi să-şi dea pantalonii jos. Eu nu am mai văzut aşa ceva. Am 69 de ani, dar nu am mai văzut aşa ceva", a mai spus Ilie Năstase.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?