IGPR: Inspectorul-şef al Poliţiei Ialomiţa, precum şi 8 colegi ai săi, cercetaţi prealabil

 

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat măsurile pe care le-a luat în urma verificărilor de la Poliţia judeţului Ialomiţa în cazul localităţii Sineşti, acolo unde mai mulţi şoferi au fost tâlhăriţi.

Cazul hoţilor care înţepau cauciucurile maşinilor pentru ca, ulterior, să-l tâlhărească pe şoferul care cobora să rezolve problema a fost mediatizat inclusiv la Realitatea TV, pe larg, în ultimele săptămâni.

Luni, IGPR a anunţat măsurile pe care le-a luat după ce a trimis un control la Poliţia Ialomiţa.

Din concluziile raportului, cele mai importate sunt următoare: înaintarea materialului către MAI cu privire la inspectorul-şef pentru cercetarea prealabilă a acestuia, dar şi a 8 poliţişti de la Poliţia Ialomiţa, printre care şi şefului de post Poliţie Sineşti.

Raportul mai spune că poliţiştii şi-au exercitat atribuţiunile cu superficialitate şi că n-au fost dispuse măsuri pentru combatarea faptelor. Raportul de control a evidenţiat o serie de deficienţe la Poliţia Ialomiţa.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
GRIGORE
09 May 15:37
În anul 2012, domnul TOBĂ (ginerele lui Dorneaanu de la CCR) a atenționat toți șefii de IPJ-uri că obiectivul principal este scăderea infracțiunilor sesizate. Astfel, ca să fie bine văzuţi de conducere toţi au ascuns infracţionalitatea prin neînregistrarea fenomenului real. La următoarele bilanţuri ale IGPR domnul Tobă a pus accent pe faptul că a SCĂZUT INFRACŢIONALITATEA ÎN ROMÂNIA. Verificaţi toate bilanţurile IGPR şi IPJ-uri. În realitate, a crescut infracţionalitatea iar faptele grave erau fie neînregistrate fie încadrate juridic altfel. Tâlhăriile au devenit furturi, furturile comise la societăţi se lăsau cu amenzi pe Legea nr.333, furturile cu prejudicii mici nu se mai înregistrau. Pentru a masca totul s-a dat dispoziţie ca orice plângere să fie înregistrată ca petiţie iniţial, încălcându-se astfel prevederile Codului de procedură penală. În acest timp, poliţiştii îl convingeau pe petent să-şi retragă plângerea. Aşa s-a ajuns ca infractorii să îşi facă de cap.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?