Igor Dodon susține că R. Moldova e alături Rusia în marea schismă ortodoxă

 

Igor Dodon a venit cu o reacție, după ce Biserica Ortodoxă Rusă a rupt relațiile cu Patriarhia de la Constantinopol. Președintele se arată îngrijorat și dezamăgit de această schismă, dar precizează că „Moldova a fost și va rămâne în lumea ortodoxă, parte a teritoriul canonic al Patriarhiei de la Moscova”, notează Agora.md.„Subliniez - Moldova este o țară unde circa 98% din populație este ortodoxă, a fost și va rămâne în lumea ortodoxă. Moldova a fost și va rămâne în teritoriul canonic al Patriarhiei de la Moscova. Mitropolia Moldovei a fost creată în 1813 prin eforturile lui Gavriil Bănulescu-Bodoni în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse. Și noi vom păstra unitatea bisericii noastre”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

În continuare, Dodon își exprimă suportul pentru Bisericile Ortodoxe din mai multe țări ale lumii, menționând că Republica Moldova, situată în centrul lumii ortodoxe, poate fi un loc în care se pot întâlni reprezentanții ortodoxiei.

Afirmațiile lui Dodon vin în contextul în care patriarhul rus Kirill va întreprinde, în următoarele zile, o vizită în Republica Moldova.

Amintim că luni, 15 octombrie, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a decis să rupă complet comuniunea euharistică cu Patriarhia Constantinopolului.

Joia trecută, Patriarhia de la Constantinopol a recunoscut, la finalul unui sinod de două zile la Istanbul, o Biserică ortodoxă independentă în Ucraina, spre indignarea Bisericii ruse.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
ION
19 Oct 21:02
Da de cand acesta este si specialist in drept canonic ? Sa lase specialistii sa vorbeasca. Si pana la 1812 de cine au apartinut acest teritoriu dintre Prut si Nistru ? De Patriarhia Ecumenica de Constantinopol.
Răspunde
0 0
Popa
16 Oct 16:06
Boul asta este acum si ecumenic?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?