Igor Dodon cere declararea lui Băsescu persona non-grata în Republica Moldova

 
Preşedintele moldovean Igod Dodon
Preşedintele moldovean Igod Dodon

Preşedintele moldovean Igod Dodon a declarat că mai multe comisii ale Consiliului Societăţii Civile pe lângă Preşedintele Republicii Moldova solicită demararea procedurii de declarare persona non-grata a lui Traian Băsescu, notează Mediafax.Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că aceste comisii solicită iniţierea procedurii de declarare persona non-grata în Republica Moldova a fostului preşedinte al României.

Potrivit unui procesele verbale al Comisiei pentru consolidarea statalităţii şi reintegrarea ţării, Traian Băsescu este acuzat că "atentează la securitatea naţională a Republicii Moldova, propagă xenofobia, moldofobia, rusofobia şi seamănă neîncredere în valorile naţional-statale ale Republicii Moldova".

Comisia mai afirmă că autorităţile moldovene nu întreprind acţiuni concrete pentru combaterea ideologiei şi activităţilor unioniste în mass-media şi sistemul educaţional din Republica Moldova. Astfel, comisia propune abordarea chestiunii combaterii unionismului, spunând că acest fenomen "a devenit o problemă stringentă de securitate naţională" pentru statul moldovean.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?