Iaţeniuk: Scopul lui Putin este să elimine Ucraina ca stat independent

 
Arseni Iaţeniuk
Arseni Iaţeniuk

Scopul lui Vladimir Putin este să "elimine Ucraina" ca stat independent, a acuzat sâmbătă premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, îndemnând Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) să fie garanţii planului de pace în ţara sa, scrie Mediafax.

"Scopul lui Vladimir Putin vizează nu doar regiunile (separatiste din est) Doneţk şi Lugansk, el vrea să ia întreaga Ucraină" şi să "o elimine ca stat independent", a declarat premierul uccrainean.

"El (Putin) nu poate să accepte ideea că Ucraina face parte din familia europeană, vrea să restaureze Uniunea Sovietică", a adăugat Iaţeniuk, în contextul în care Kievul va ratifica marţi Acordul istoric de Asociere cu UE, concretizând astfel îndepărtarea de tutela rusă.


În opinia sa, viitoarea etapă este crearea unui "culoar" care să asigure o legătură între Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de către Rusia în martie, şi care va trece prin mai multe regiuni din sudul Ucrainei.

Iaţeniuk a subliniat că este "prematur" să se vorbească despre o soluţionare, după opt zile de la intrarea în vigoare a unui armistiţiu semnat de Kiev cu separatiştii proruşi, cu participarea Rusiei şi Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Citeşte mai mult pe Mediafax.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
...
14 Sep 05:31
“Din cauza conflictului din Ucraina, sistemul internaţional de apărare cosmică este pus în pericol. Este pentru prima dată când nu mai funcţionează înţelegerea din anii ’80 dintre fostul preşedinte american Ronald Reagan şi cel sovietic Leonid Brejnev, care au stabilit că SUA şi URSS, cele două mari puteri, vor proteja împreună Terra de pericolele venite din Cosmos, prin schimb de informaţii şi acţiuni conjugate. Lipsa de colaborare de acum se dovedeşte foarte periculoasă în măsura în care Pământul este pe traiectoria unor asteroizi a căror coliziune cu Terra poate produce catastrofe la nivel local sau continental”, ne-a spus generalul (r) Emil Străinu, doctor în probleme de război geofizic, ameninţări asimetrice şi neconvenţionale.

Cu alte cuvinte, sistemul de luptă împotriva asteroizilor este trecut acum în paranteză de conflictul dintre ţările care au pus la punct mecanismul, adică SUA şi Rusia.

“Trebuie menţionat aici că în zona Donbas, Ucraina, se află unul din cele mai importante centre de supraveghere optică a spaţiului cosmic din lume. Dacă regiunea este acum în plin război, cine credeţi că mai face observaţii astronomice acolo?”, a mai spus generalul Emil Străinu.
Răspunde
4 0
sova-iala
13 Sep 20:23
nu 2/3 ci 1/3 este ukraina restul teritorii furate trebuie desfiintata
Răspunde
7 -1
Miniculaicauciuk
13 Sep 16:59
Doar maxim 2/3 din teritoriul Ucrainei ii apartine de drept.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?