Iarna începe deja să îşi facă simţită prezenţa. Record negativ de temperatură la Miercurea Ciuc!

La Miercurea Ciuc s-au întregistrat în această dimineaţă minus 0,9 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură a acestei toamne din regiune.Potrivit Agepres, mercurul termometrelor a coborât la sub zero grade și la Joseni, unde au fost minus 0,4 grade Celsius, în vreme ce la Toplița s-au consemnat 2,1 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc 5,6 grade Celsius.

Valoarea de minus 0,9 grade Celsius este departe de minima absolută a lunii septembrie, care a fost de minus 10 grade Celsius și s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în data de 29 septembrie 1977. În ceea ce privește minima absolută a zilei, ea a fost de minus 4.8 grade Celsius, și s-a înregistrat în anul 1993.

Potrivit sursei citate, vremea se va încălzi ușor, dar valorile vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit și vor cădea precipitații.

Locuitorii din zonă sunt obișnuiți cu astfel de temperaturi, iernile în Harghita fiind, de obicei, destul de aspre.

La Miercurea Ciuc a început de joi furnizarea încălzirii în sistem centralizat, după ce în ultimele zile s-a răcit destul de mult. De asemenea, în data de 21 septembrie, în stațiunea Harghita-Băi, situată în apropierea municipiului Miercurea Ciuc, a căzut prima zăpadă a sezonului.

Alte subiecte pe Realitatea.netAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?