HuffPost: Foști luptători pro-ruși din Donbas, alături de Vestele Galbene, la Paris

 
Vestele Galbene, în marș la Paris
Vestele Galbene, în marș la Paris

Presa franceză scoate în evidență legături suspecte ale unor persoane care s-au alăturat Vestelor Galbene cu separatiștii pro-ruși din Donbas.Huffington Post, ediția franceză, spune că a identificat foști luptători francezi în Donbas în rândurile demonstranților parizieni, notează RFI Romania.

În 2014, reaminteșie HuffPost, mai multe medii de informare au raportat plecarea unor francezi pentru a lupta alături de Republica Populară Donetsk, procmamată de rebelii pro-ruși în estul Ucrainei. Unul dintre aceștia este un anume Victor Lenta dar HuffPost susține că nu este singurul fost luptător din Donbas care a participat la demonstrațiile vestelor galbene.

Cel puțin alți doi veterani francezi din Donbas au participat la demonstrațiile pariziene în „actul X“ al marelui protest.

HuffPost a constatat, de asemenea, că cei doi bărbați au fost parte a serviciului de securitate creat pentru a supraveghea demonstrația vestelor galbene și ambii purtau banderole albe, distinctive.

Victor Lenta este membru al organizatiei ”Unitatea Continentală”, constituită pentru a-i ajuta pe voluntarii francezi și europeni care doresc să lupte de partea separatiștilor din Donbas.

Chestionat de HuffPost, Victor Lenta a dat asigurări că implicarea sa în serviciul de comandă a vestelor galbene este strict individuală și nu are legătură cu calitatea sa de membru al "Unității Continentale".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Nae
21 Jan 10:59
Ideea de haiducie, de revolutie, intotdeauna este o ideea usor de intretinut in conditiile unui stat care isi neglijeaza cetatenii si asigura imbogatirea unor putini si saracirea celor multi !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?