Hrebenciuc: Mitrea, Rus şi Oprişan fac parte din corul bocitoarelor din PSD

 
Viorel Hrebenciuc
Viorel Hrebenciuc
FOTO: cotidianul.ro

Mult râvnita funcţie de preşedinte de partid pare să fie mărul discordiei în PSD. Cei trei frumoşi din legendă, Mitrea, Rus şi Oprişan, care fac parte, în prezent, din "corul bocitoarelor din PSD", par unul mai dornic decât celălalt să "guste" din dulceaţa funcţiei supreme în partid.

Pornind de la principiul "dezbină şi cucereşte", se pare că Traian Băsescu şi-a pus în cap să "îngenuncheze" partidul care a fost deja îngenuncheat prin decizia Curţii Constituţionale de validare, cu unanimitate de voturi, a alegerilor prezidenţiale.

Întrebarea care încinge spiritele deja mult prea încinse din PSD este dacă Mircea Geoană ar trebui să-şi dea sau nu demisia din funcţia de preşedinte al partidului.

"Dacă Mircea Geoană ar fi pierdut la câteva procente, era cazul să-şi depună mandatul, aşa cum de altfel a afirmat. Dar atâta timp cât pe teritoriul României a câştigat alegerile, din cauza fraudei care s-a petrecut în diaspora, este considerat, matematic, că a pierdut, nu are motive să-şi dea demisia", consideră Viorel Hrebenciuc, liderul deputaţilor PSD.

Cât despre cei trei colegi de partid care aşteaptă, cu sufletul la gură, orice mişcare de schimbare din interiorul partidului, Hrebenciuc crede că aceştia nu reprezintă decât un "cor al bocitoarelor".

În opinia lui Hrebenciuc, Ioan Rus, liderul grupării de la Cluj din PSD, este "expert în pierderea alegerilor". "Neştiind cum să câştige alegerile acasă, la Cluj, când el controlează o parte din organizaţia de Cluj, (...) îl rog să aibă inteligenţa să tacă atunci când este de tăcut şi să nu iasă la lumină exact în momentele grele ale partidului dacă chiar ţine la acest partid, deşi mă îndoiesc", a spus Hrebenciuc, în această seară, în cadrul unei emisiuni televizate.

Miron Mitrea, nume vehiculat în ultimele zile în ceea ce priveşte şefia PSD, în eventualitatea rămânerii vacante a funcţiei, "este un caz mai special", continuă Hrebenciuc.

"În 2004, când Năstase a pierdut alegerile, Mitrea vroia preşedinţia Camerei Deputaţilor pentru domnia sa. În 2008 a sărit la beregata lui Geoană. Şi-a dorit, de data aceasta, preşedinţia Senatului. Nu poate sta în partid decât dintr-o funcţia eligibilă. Până şi mie mi-a cerut demisia", a spus Hrebenciuc.

În opinia pesedistului, Mitrea se află, în prezent, într-o "poziţie stranie". Pe de o parte, de-a lungul acestui an nu a vorbit decât împotriva partidului şi a avut acelaşi discurs ca Traian Băsescu împotriva PSD-ului, consideră Hrebenciuc. "Ţin să-i aduc aminte că adversarul nostru nu este Geoană, ci Băsescu. Îl rog să-şi regleze firul spre adversarul partidului, în momente grele pentru un partid, când există nemulţumire firească după o înfrângere care nu este o înfrângere", a explicat Hrebenciuc.

Cât despre Marian Oprişan, primul social-democrat care a salutat victoria lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale, acesta este "ultimul care s-ar putea plânge de maniera în care a colaborat cu staff-ul de campanie al lui Geoană".

"Ţin să vă amintesc scena în care Oprişan era cu icoana în faţa lui Geoană. Pe de altă parte, după o săptămână are această poziţie... Îl cred şi pe el. Dosarul pe care l-a avut la Curtea Supremă a fost mutat la Cluj. Trageţi şi dvs. concluziile", a completat Hrebenciuc.

Indiferent de adevăratele intenţii ale celor trei pesedişti, încheie Hrebenciuc, "nu-i văd decât manipulaţi de preşedintele Traian Băsescu".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?