Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, luat cu asalt de turiști de Crăciun

 

Foarte mulţi turişti au ales să urce astăzi, în a doua zi de Crăciun, la Bâlea Lac, pentru a vizita Hotelul de gheaţă, singura construcţie de acest fel din România. 

Stratul de zăpadă în zonă este cel mai mare din ţară şi măsoară 120 de centimetri. La această oră, zeci de persoane stau la coadă la staţia de plecare a telecabinei, pentru a urca la 2000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş. Aceasta este singura cale de acces spre Bâlea Lac cu plecare de la Bâlea Cascadă, după ce Transfăgărăşanul a fost închis circulaţiei până la vară.

În acest an, tema Hotelului de gheaţă este muzica, iar cele 15 camere au fost decorate cu sculpturi în zăpadă reprezentând vedete ale muzicii româneşti şi internaţionale.

Salvamontiştii sibieni le recomandă turiştilor care urcă în zonă să rămână în apropierea cabanelor şi a hotelului de gheaţă şi să nu se aventureze pe versanţii din jur, pentru că riscul de producere a avanlanşelor este mare, de gradul 4 pe o scară de la 1 la 5, transmite corespondenta noastră Carmen Vulcan.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?