Hoțul misterios al unei viori de 300.000 euro și-a cerut scuze și a returnat obiectul de artă

 
Vioara de 300.000 euro
Vioara de 300.000 euro
Vioara de 300.000 euro Vioara de 300.000 euro

A fost o săptămână de chin pentru un muzician celebru din UK: și-a pierdut vioara veche de 300 de ani într-un tren și abia acum a recuperat-o.

Obiectul de artă, în valoare de 290.000 euro, a fost "pierdut" de interpretul profesionist Stephen Morris într-un tren din Penge East, marți 22 octombrie.

Când a constatat pierderea, Morris a lansat un apel pe toate căile media pentru recuperarea sa în siguranță și a spus: „e devastator să pierd instrumentul la care cânt de 20 de ani", potrivit BBC News.

În urma incidentului de luna trecută, poliția britanică de la Transporturi a urmărit camerele video din zona gării și a observat că un alt bărbat a luat vioara în timp ce trenul se apropia de Bromley South, iar apoi s-a urcat într-un tren de legătură cu St Mary Cray.

Poliția a lansat o imagine CCTV a suspectului și la un moment dat au primit un mesaj în care un bărbat spunea că l-a recunoscut pe individ. S-a dovedit că era chiar el noul posesor al viorii.

"Hoțul misterios",cu nume de cod "Gene", un tânăr de peste 20 de ani, a fost de acord să se întâlnească cu proprietarul viorii într-o parcare de mașini.

I-a returnat vioara și și-a cerut scuze, iar poliția a considerat că nu e cazul să-l identifice și pună sub acuzare. "Vioara mea este acasă, în siguranță și neatinsă! Mulțumesc pentru suportul copleșitor", a scrs Morris.

Vioara de aproape 300 mii euro a fost realizată de artizanul David Tecchler în 1709.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?