Hidroelectrica amână un bonus de performanţă de 2,7 mil. euro pentru Remus Borza

 
Borza: Am câştigat foarte puţin în raport cu beneficiile pe care le-am adus Hidroelectrica
Borza: Am câştigat foarte puţin în raport cu beneficiile pe care le-am adus Hidroelectrica

Creditorii Hidroelectrica au amânat aprobarea bonusului de performanţă de 2,7 milioane de euro pe care ar fi trebuit să îl primească Remus Borza, administratorul judiciar al companiei, la ieşirea din insolvenţă a acesteia, potrivit procesului verbal al Adunării Generale a Creditorilor din 7 mai 2014, prezentat de Agerpres.Creditorii Hidroelectrica au avut pe ordinea de zi aprobarea onorariului fix de 50.000 de euro pe lună plus TVA şi a onorariului de performanţă de 2.265.538 de euro plus TVA.

Onorariul fix a fost aprobat cu votul a 70,25% din creditori, însă aprobarea bonusului a fost amânată.

Remus Borza, prin firma sa Euro Insol, a primit acest onorariu fix pentru perioada 20 iunie 2012 - 26 iunie 2013, când Hidroelectrica s-a aflat pentru prima dată în insolvenţă.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, la finele lunii februarie, reîntoarcerea companiei în insolvenţă, întrucât procesul de închidere a insolvenţei nu a fost realizat conform procedurilor şi a fost contestat în instanţă.

'Creditorii Hidroelectrica însumând 52,09% din totalul mesei credale votează pentru amânarea reconfirmării onorariului de performanţă de 2.265.583 euro plus TVA plătit administratorului judiciar Euro Insol SPRL pentru perioada 20.06.2012 - 26.06 3013', se precizează în documentul menţionat.

Totodată, creditorii au amânat aprobarea unei alte prevederi, potrivit căreia Euro Insol ar fi urmat să primească un onorariu de performanţă de 2% plus TVA din profitul net al companiei începând din 1 martie 2014 până la data închiderii procedurii reorganizării judiciare, dar nu mai mult de 2 milioane de euro plus TVA.

Acest onorariu de performanţă ar fi trebuit plătit în termen de 10 zile calendaristice din momentul rămânerii irevocabile a sentinţei de închidere a procedurii reorganizării judiciare.

Printre creditorii Hidroelectrica se numără: Ministerul Economiei, Nuclearelectrica, Administraţia Naţională Apele Române, ING, Banca Comercială Română, BRD Groupe Societe Generale, Citi Bank şi Unicredit.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
BorzaInfractoru
26 May 23:52
Si in afara de onorariul de performanta inculpatul Borza si-a rotunjit veniturile de la Hidroelectrica santajand cu mana lui Agliceru salariatii directiei control intern pentru ca acestia sa-si depaseasca competentele profesionale si savarsind abuz in serviciu vizibil din avion sa inventeze prejudicii de sute de mii de euro in rapoartele de control intern.
Aceste prejudicii inventate constituiau capitalul forte de negociere al inculpatului Borza cu care acesta inspaimanta diversi executanti sau furnizori pentru a le rezilia chipurile amiabil contractile platindu-le insa portia din prejudiciul total estimat pentru intregul contract, inculpatul Borza fiind interest sa-si extraga bonusul de 0,27% din valoarea ramasa neexecutata din contractual(le) respectiv(e).
DNA cred ca-i deja in posesia metodei de jecmanire practicata de Borza prin santaj.
Răspunde
2 0
mda
26 May 15:53
intr-o tara in care salariul minim pe economie este 170 euro acesto om v-a primi un onoroariu bonus de la o companie de stat aflata in insolventa de peste 2 milioane de euro..paradoxul saraciei!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?